Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 46 bin 104 olduğunu açıkladı.

06 Mart 2023 Pazartesi 20:21
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından açıklama yapıyor

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Cumhuriyet tarihinin en çok can kaybına, yıkıma, acıya yol açan 6 Şubat depremleri ve sonrasındaki artçı sarsıntılar sebebiyle milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Afet bölgesinde can kaybı 46 bin 104'e yükseldi.

Deprem bölgesindeki 11 ilimizde artık kullanılamaz hale gelen bina sayısı 230 bini buluyor. Evi hasarsız veya az hasarlı olan vatandaşlarımızın bir kısmı da devam eden artçı sarsıntılar sebebiyle evlerine giremiyor. Konteyner kentlerin kurulumuna hız verdik. Gerekirse konteyner sayısını daha da artırabiliriz. Barınma sorunu yanında, şehirlerimizin günlük hayatlarının ayrılmaz bir parçası olan ticari faaliyetlerin ayağa kaldırılması konusuna da önem veriyoruz. Yıkılan veya kullanılamaz hale gelen iş yerleri için de çözümler geliştiriyoruz."

ayrıntılar gelecek...

Son Güncelleme: 06.03.2023 23:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.