Deprem bölgesinde yetersiz kaldılar! GSM operatörleri yine sınıfta kaldı

Deprem bölgesinde iletişim sorunları yaşanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde iletişim kesilmiş, yardım çalışmaları aksamıştı. Dün akşam Hatay'daki deprem, operatörlerin yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu.

21 Şubat 2023 Salı 12:47
Deprem bölgesinde yetersiz kaldılar! GSM operatörleri yine sınıfta kaldı
Dr. Mehmet Çerçi

Halk Tv'de yer alan habere göre ; Kahramanmaraş’taki depremlerden sonra dün Hatay’da 3 dakika arayla 6.4 ve 5.8’lik depremler meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremin ardından GSM şirketleri, önlem aldıklarını açıklamıştı ancak son depremler operatörlerin hazırlıksız olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Depremde iletişim kesintileri yaşandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşanan iletişim kesintisi bölgedeki arama kurtarma çalışmalarını da etkilemiş, depremden kurtulan vatandaşlar, yakınları ile iletişim kurmakta zorlanmıştı.
İletişimdeki bu aksaklık nedeniyle hem depremzedelerin hem de bölgede arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin tepkisini çeken GSM şirketleri önlemlerini aldığını açıklamıştı.
Ancak Hatay'da meydana gelen son iki depremde de yaşanan iletişim kesintisi GSM operatörlerinin yetersizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Son Güncelleme: 21.02.2023 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176