Diyarbakır Büyükşehir'den çadır kente yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kurulan çadır kentlerde depremden etkilenen vatandaşların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor.

18 Şubat 2023 Cumartesi 18:30
Diyarbakır Büyükşehir'den çadır kente yoğun ilgi
Dr. Mehmet Çerçi

Depremden etkilenen vatandaşların barınma ihtiyacı için AFAD koordinasyonunda Koşuyolu Parkı, Nevruz Parkı, Kent Meydanı, Park 75, Sümerpark, DESOB yanı ve Kurşunlu cami’de kurulan 728 çadırda 6 bin 560 vatandaş barınıyor.

Büyükşehir Belediyesi, 7 noktada kurulan çadır kentlerde vatandaşların, yeme, içme, giyim, hijyen malzemeleri ve diğer bir çok ihtiyacını gideriyor.

Çadır kentlerde psikososyal destek çalışmalarının yanı sıra Kadın ve Aile Daire Başkanlığında görevli eğitmenlerce vatandaşlara kişisel bakım hizmeti veriliyor.

Büyükşehir Beleyesi eğitmenleri tarafından tek kullanımlık makas, tarak, eldiven, önlüklerle hijyen koşulları en üst seviyede tutularak saç kesimi yapılıyor. Çocuklara, kadınlara özenle kişisel bakım hizmeti veriliyor.

Dr. Mehmet Çerçi

DİYARBAKIR (İGFA) 

Son Güncelleme: 18.02.2023 22:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176