Düğünde 'müziği kapatın' kavgasında kan döküldü

İzmir'in Menemen ilçesinde, Metin S. (18), müziğin kapatılmasını istediği için tartıştığı ailenin düğününü pompalı tüfekle basıp, rabtgele ateş ederek Aytekin Elkalkmış’i (16) öldürdü, 7 kişiyi de yaraladı.

17 Kasım 2023 Cuma 13:05

Olay, dün saat 23.00 sıralarında, Kazımpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Metin S. müziği kapatmaları için düğün sahipleriyle tartıştı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Düğünden ayrılan Metin S. bir süre sonra pompalı tüfeği alarak geri döndü. Metin S., pompalıyla rastgele çevreye ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalar, 8 kişiye isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansla, Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan Aytekin Elkalkmış, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı. Diğer 7 yaralının ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

GÖZALTI SAYISI 2'YE ÇIKTI

Aytekin Elkalkmış'ın (16) öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı olayla ilgili Metin S.'nin (18) ardından onu olay yerinden götürmeye çalıştığı ileri sürülen Lütfi H. (25) de gözaltına alındı. Şüphelilere ait 2 pompalı tüfek ile 1 tabancaya da el konuldu.

'KUŞA ATEŞ EDER GİBİ KİM GELSE ATEŞ ETMEYE DEVAM ETMİŞ'

Eğlenmeye geldiği düğünde açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Aytekin Elkalkmış'ın amcası belediye işçisi Çetin Elkalkmış (30), "Metin, düğüne geliyor. Burada herkes gibi oynuyor. Müzik bitince ısrarla oynamaya devam etmek istiyor. Düğün sahibi de başkalarının da sahneye çıkıp, oynayacağını belirtip, çıkmasını istiyor. Metin bunun üzerine, 'Tamam o zaman ben çıkıyorum ama siz göreceksiniz' deyip, ayrılıyor. Bir süre sonra pompalı tüfek ve tabanca ile dönüyor. İlk önce tabanca ile ateş ediyor. Tabancanın mermisi bitince pompalı tüfekle sanki kuşa ateş eder gibi kim gelse ateş etmeye devam etmiş. Ne yazık ki yeğenim başından vurulup hayatını kaybetti" dedi. Yeğenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Çetin Elkalkmış, Metin S.'ye en ağır cezanın verilmesini istediğini de söyledi.

(DHA)
 

Son Güncelleme: 17.11.2023 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176