Erdoğan'dan 'Togg' paylaşımı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil Togg'un test sürüşünü yaptığı anları paylaştı. Erdoğan, "Bir Togg hatırası" dedi.

07 Ağustos 2022 Pazar 20:09
Dr. Mehmet Çerçi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Gebze Bilişim Vadisi'nde dün katıldığı 'Sanayi ve Teknolojinin Merkezi Kocaeli'ye Değer Katanlar Ödül Töreni'nin ardından deneme sürecindeki Togg'un test sürüşünü gerçekleştirdi. Erdoğan, o anlara ait görüntüyü Twitter hesabından paylaşarak, "Bir Togg hatırası" dedi.

Erdoğan, Togg hakkında en son ne demişti?

Ülkemizin iyi üniversitelerinde yetişmiş 13 bin mühendis ve teknisyenimiz MMU'nun projesinde gece gündüz demeden büyük bir aşkla çalışıyor. Birileri vatan ve millet sevdalısı gençlerimizin şevkini kırmaya çalışsa da biz onlara güveniyoruz ve destekliyoruz. Ülkemizin vizyon projelerinden Togg'u belirlediğimiz takvime uygun şekilde adım adım hayata geçiriyoruz. 29 Ekim'de Togg'un fabrika açılışı ve ilk üretim aracının banttan inme törenini gerçekleştireceğiz. 2023'ün ilk çeyreğinde Togg'u yollarda görmeye başlayacağız. Üretseniz de satamazsınız diyenlere inat Togg'u milletimiz ve dünyanın hizmetine sunacağız.

Bu noktada artık bizim bu tür yetişmiş, kendine inanan gençlerimiz olduğu sürece biz bunları üretir, bunları üretmenin ötesinde elektrikli otomobilde dünya ülkeleriyle yarışa gireriz. Tüm bu hakikatlere rağmen Türkiye'yi saman ithalatçısı olarak görmeye çalışanlar cahillerdir. Gelsinler Kocaeli'ye sanayi bölgelerini, bilişim vadisini gezsinler, görsünler kendilerinin cahilliğini anlasınlar. Gelsinler Türkiye'nin sanayide neleri başardığına bizzat şahitlik etsinler.

Bu şehrimiz muazzam üretim hacmiye otomotiv, kimya ve metal sanayine damga vuruyor. Türkiye araç üretiminin yaklaşık yüzde 40'ını Kocaeli gerçekleştirdi. Toplam 128 araştırma ArGe merkezi, 15 tasarım merkezi yaptıkları çalışmalarla şehrin rekabetçi gücüne güç katıyor. Kocaeli'ndeki 5 teknoloji geliştirme bölgesindeki araştırmalar katma değerli üretime katkı veriyor.

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg’un ilk olarak C segmentindeki elektrikli SUV’u pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı model üretimiyle toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Son Güncelleme: 07.08.2022 20:17
Anahtar Kelimeler:
Endoğan Togg
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176