Erdoğan deprem bölgesinden vefat sayısını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, can kaybının 8 bin 574'e yükseldiğini söyledi.

08 Şubat 2023 Çarşamba 14:00
Erdoğan deprem bölgesinden vefat sayısını duyurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş deprem bölgesinden açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Enkazlardaki çalışmalarımız devam ediyor. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını yürütmeye başlayacak. Hedefimiz bir yıl içerisinde de aynen diğer felaketleri yaşadığımız illerde hemen TOKİ olarak bu operasyonları gerçekleştirdiysek aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Antalya, ALanya, Mersin gibi ilerimizdeki otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu oraya koyan vatanşalarım olursa biz vatandaşlarımızı bu illerdeki otellere yerleştirmeye hazırız" dedi.

Erdoğan, "Vatandaşlarım olur ya bu çadırlardan memnun olmayabilirler. Buralardaki otellere yerleşmeye evet derlerse tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. İnşallah şu an itibarıyla bazı hazırlıkları yapıp hasar tespitleriyle birlikte ailelere desteğimizi vereceğiz. Şu an itibarıyla Hazine Maliye'den bu konuda belli bir bütçeyi ayırmış vaziyetteyiz. Bu bütçeyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı da, 10 biner lira olarak planladık, ailelere ulaştıracağız" şeklinde konuştu.

KAYNAK - CUMHURİYET

Anahtar Kelimeler:
ErdoğanDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.