Fahrettin Koca açıkladı! Eris varyantı Türkiye'de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının 9 kişide görüldüğünü açıkladı.

15 Eylül 2023 Cuma 09:25
Fahrettin Koca açıkladı! Eris varyantı Türkiye'de görüldü

Sağlık Bakanı Koca 'Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme' diyerek sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Koca'nın açıklaması şöyle; Endişe konusu sayılmayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz.

Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız.

GRİP AŞISI UYGULAMASI BAŞLIYOR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 Eylül'de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar için grip aşısı uygulamasının başlayacağını açıkladı.

Bakan Koca dün akşam saatlerinde yaptığı bir diğer paylaşımda ise, "15 Eylül'den itibaren 65 yaş ve üstü tüm vatandaşlarımızla 65 yaş altında olup kronik hastalığı bulunan hastalarımız için grip aşısı uygulaması, normal takvimiyle başlıyor. Grip aşısı, grip hastalığına yakalanma riskini azaltır, hastalığın şiddetini hafifletir. Grip, özellikle, 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açmaktadır. Grip aşılarımızı mutlaka yaptıralım. Doktorunuza başvurarak reçetenizi yazdırabilirsiniz" ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 15.09.2023 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.