Dr. Mehmet Çerçi

Festivalde çocuklar doyasıya eğlenerek, gönüllerince bir gün geçirdi

Şehzadeler Belediyesi, pandemi sürecinin ardından çocukları eğlendirmek için Açık Hava Çocuk Festivali düzenledi.

Dr. Mehmet Çerçi
22 Mayıs 2022 Pazar 04:46
Festivalde çocuklar doyasıya eğlenerek,  gönüllerince bir gün geçirdi
Dr. Mehmet Çerçi

Festivalde çocuklar doyasıya eğlenerek,  gönüllerince bir gün geçirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik  “Şehzadeler Belediyesi olarak güzel hizmetlerimizden birine daha imza atıyoruz. Aileler mutlu, çocuklarımız mutlu dolayısıyla bizler de çok mutluyuz.  İnşallah okullar açılmadan önce, sonbaharda,  bu etkinliğin bir yenisini daha hayata geçiririz.” dedi. 

Şehzadeler Belediyesi’nin pandemi sonrasında çocuklara keyifli bir gün yaşatmak amacıyla düzenlediği Açık Hava Çocuk Festivalinde Manisalı çocuklar ve aileleri doyasıya eğlenerek gönüllerince bir gün geçirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli aktiviteler ile gün boyu süren festivale Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yunus Öztürk, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Tarım İl Müdürü Metin Öztürk, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, Manisa Gazateciler Cemiyeti Onursal Başkanı Ertuğrul Aytaç, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SLOT CAR YARIŞLARI KIRAN KIRANA GEÇTİ

Festivalde birbirinden farklı aktiviteler ile çocuklara neşeli bir gün yaşatılırken protokol üyeleri kurulan standaları tek tek dolaştı, çocuklar ile bir araya gelerek onlara çeşitli ikramlık ve hediyelerden dağıttı. Protokol üyeleri alana kurulan Slot Car Yarışlarına da katılarak,  çocuklarla birlikte araba yarışı yaptı.

Dr. Mehmet Çerçi

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN EKİBİ DANS GÖSTERLERİ YAPTI

Şehzadeler Mehter Takımı’nın gösterisi ile start alan festivalde kardeş ülke Azerbaycan’dan gelen Halk Dansları Grubu gösteri yaptı. Azerbaycan’ın halk danslarından kesitler sunan grup üyeleri izleyenlerden büyük alkış aldı.  Azerbaycan ekibinin gösterisinin ardından bir konuşma yapan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül, hem etkinlikleri düzenledikleri hem de Azerbaycan’dan gelen grubu Manisa’da misafir ettikleri için Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti. 

GÖSTERİLER FESTİVAL NEŞESİNE NEŞE KATTI

Daha sonra Şehzadeler Belediyesi Gündüz Bakım Evi ve Kreşi’nin öğrencileri sahne aldı. Minik öğrenciler hazırladıkları dans gösterilerini aileleri ve festivale katılanlar için sergiledi.  Gazi İlköğretim Okulu Müzik Grubu’nun da mini bir konser verdiği festivalde Çilli’nin Maceraları adıyla sihirbazlık gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

BAŞKAN ÇELİK’TEN SONBAHARDA DA YAPMA SÖZÜ

Festivale katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Şehzadeler Belediyesi’nin güzel hizmetlerinden birine daha imza attıklarını ifade ederek şöyle dedi; “Aydınlık yarınlarımızın teminatı çocuklarımızı pandemi sürecinin ardından eğlendirebilmek, , spor yaptırabilmek ve eğitebilmek için şehrin kalbi Cumhuriyet Meydanı’nda oyuncaklar, gün boyu devam eden aktiviteler, sanatsal gösteriler ile eğlendirmeyi amaçlamıştık. Çok şükür bugün hava güzel, katılım ço0k güzel. Aileler mutlu, çocuklar mutlu dolayısıyla bizler de çok mutluyuz. İnşallah okullar açılmadan önce sonbaharda da bu etkinliğin bir yenisini daha hayata geçiririz.”

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ

Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara da festivalde vatandaşlar ile birlikte olmaktan mutlu olduklarını dile getirerek “Gençlik ve Spor Bayramı’nın hemen akabinde belediyemiz düzenlediği bu çok güzel şenlikte çocuklarımızın doyasıya eğlenmesinden biz de memnunuz. Bu etkinliği hazırlayan Belediye Başkanımız Ömer Faruk Çelik ve çalışma arkadaşlarının tebrik ediyorum” dedi.

VALİ KARADENİZ’DEN İÇİNİZDEKİ ÇOCUĞU YAŞATIN TAVSİYESİ

19 Mayıs’ta Manisa’daki törenlerde güzel görüntülerin ortaya çıktığını ve bu görüntülerin tüm ulusal basında ana gündem olduğunu kaydeden Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ise yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Törenleri şenlendiren tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Bugünde burada aynı coşkuyu görüyorum.  Çocuklarıyla birlikte büyüklerimiz o coşkuyu paylaşıyor. Alanımız cıvıl cıvıl. İnşallah pandemi ve onun gibi olumsuzlukları bir daha yaşamayız ve bu neşemizi hiç kaybetmeyiz. Çocukların olduğu yerde coşku ve mutluluk vardır. Hepimizin ilke edinmesi gereken şey büyüsek de içimizdeki çocuğu hep yaşatmalıyız.”  

FESTİVAL BİRBİRİNDEN FARKLI AKTİVİTELERLE GÜN BOYU SÜRDÜ

Festivalde alana kurulan şişme oyun gruplarında çocuklar hem eğlendi hem efor sarf ederek spor  yaptı. Palyaçoların yaptığı yüz boyamalarla renklenen çocuklar   Manisa’ya ilk kez getirilen Slot Car Araba Yarışı ile efor sarf ettikçe kazandı. Geleneksel Osmanlı Macunu ve pamuklu şeker ikramlarının da yapıldığı festivalde gün boyu aktiviteler devam etti.   

Son Güncelleme: 22.05.2022 04:51
Anahtar Kelimeler:
şehzadelerçocuk Festivali
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.