Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kandilli Rasathanesi'nin bildirdiğine göre, Hatay'ın Defne ilçesinde bugün saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin derinliği 7.7 km olarak ölçüldü.

20 Şubat 2023 Pazartesi 20:35
Hatay'ın Defne ilçesinde 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Dr. Mehmet Çerçi

AFAD, 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından saat 20.07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Bu depremin derinliği ise 7.0 olarak ölçüldü.

AFAD'dan yapılan uyarıda, bölgedeki hasarlı yapılara girmeme, riskli binaların çevresinde bulunmama ve doğru bilgi için resmi kaynakları takip etme çağrısında bulunuldu.

Halk TV programcısı Sorel Dağıstanlı depreme Hatay’ın Arsuz ilçesinde yakalandı. Halk Tv ekranlarında yayınlanan “Söylemezsem Olmaz” programına bağlanan Dağıstanlı deprem anını şu sözlerle anlattı:

"Çok ciddi şekilde sallandık. 6.4 olduğu açıklandı. Tek katlı bir bina içindeydik, oturuyorduk. Önce küçük sarsıntı oldu. Panik çıktı. Herkes üst üste panikle çıktı. Uzun sürdü. Dışarı çıktığımda arabalar zıplıyordu. Şu an yolda bir kaza var. İskenderun Arsuz yolunda ağır yaralılar var. 2 kişi ağır yaralı. Araba yayaya çarpmış ve şarambole yuvarlanmış. Arabalar, ambulanslar gidiyor. Siren çalarak giden araçlar var. Hasarlı binalara zarar vermiş olabilir bu deprem."

AFAD Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde artçı sarsıntı sayısının 6 bin 40’a ulaştığını açıklamıştı. AFAD yetkilisi Orhan Tatar, dün yaptığı açıklamada artçıların süreceğini belirterek ”6 ve üzerine çıkabilir” demişti.

Son Güncelleme: 20.02.2023 20:46
Anahtar Kelimeler:
Defne
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176