Hatay'ın hasar görmeyen ilçesi için Prof. Dr. Ercan'dan kısa ve öz açıklama

Deprem sonrası Hatay'ın hasar görmeyen Erzin ilçesine yönelik merak edilen sorular için Prof. Dr. Ercan'dan kısa ve öz açıklama geldi.

20 Şubat 2023 Pazartesi 11:10
Hatay'ın hasar görmeyen ilçesi için Prof. Dr. Ercan'dan kısa ve öz açıklama

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler sonrası felaketten etkilenen 11 ilin içerisinde en büyük hasara sahip illerden birisi ed Hatay oldu.

Depremler sonrası Hatay, yerle bir olurken Hatay'ın Erzin ilçesindeki hiç bir yapının ağır hasar görmemesi ise günlerce konuşulan haberler arasındaydı. 

Erzin'in bu durumuna ilişkin Jeofizik Yüksek Mühendisi, Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan açıklama geldi. Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Erzin'in yıkılmamasının nedeni, karataş (bazalt) üzerinde yerleşmiş olmasıdır" ifadelerine yer verdi.

Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu ise deprem sonrası ağır hasar ve yıkım ile karşılaşılmamış olmasına ilişkin;  "Elimizden geldiğince kendi dönemime göre söyleyebilirim. Çünkü yapı stoku sadece benim dönemimde oluşmadı. Kendi dönemimle ilgili çok sayıda vatandaşımızın bazen siyasetten beklentileri oluyor. Diyorlar ki; 'Belediye başkanı görmesin, duymasın.' Kesinlikle diğer belediye başkanlarını suçlamak istemiyorum. Ben kendi yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Vatandaş görmemenizi, bu tip şeylerin olduğunu söylüyorlar. Kendi adıma bu konuda hiçbir şekilde taviz vermedim. Buna rağmen yapanlar oldu. Bunlara da yeterli elemanımız olmuyor. Her şeyi takip edemeyebiliyorsunuz. Bunlara işlemlerini yaptık. Yıkım kararı aldık, savcılığa bildirdik" açıklamasında bulunmuştu. 

Son Güncelleme: 20.02.2023 12:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176