Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı Davası sonrası tartışmalarla ilgili olarak, "Türkiye bir hukuk devletidir. Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır" dedi.

26 Nisan 2022 Salı 18:15
Hiç kimse kendini mahkeme veya hakim yerine koymamalıdır

Davayla ilgili Twitter paylaşımlarının yanı sıra bir konuşmasında da konuya değinen Bozdağ, "Maalesef dün açıklanan mahkeme kararından hukuk devletinde olması gereken tepkilerin dışında saygısızca tepkilere de şahit olduk" dedi.

ABD ve Almanya'dan konuyla ilgili yapılan açıklamalara da tepki gösteren Bozdağ,"Türkiye egemen ve bağımsız bir devlettir. Kimsenin Türkiye'nin iç işlerine karışma hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

"Türk yargısı bağımsızdır ve Türk milleti adına karar verir. Ne ABD'nin ne de başka bir ülkenin Türkiye'nin yargılamasıyla ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Onlar kendi işine baksınlar.

"Türkiye'nin iç işlerine karışmak ABD ya da Almanya'ya düşmez. Türk yargısı başka ülkelerin yöneticilerinin değerlendirmelrine göre karar vermez.Hakim ve savcılar üzerine baskı kurulması kabul edilemez."

Son Güncelleme: 26.04.2022 18:20
Anahtar Kelimeler:
Bekir BozdağGezi Davası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.