Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kabul edildi Akşener masaya dönüyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti yöneticileriyle görüşmek üzere genel merkez binasına gideceği haberlerinin ardından İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş da Genel Merkez'e gitti. İki başkanın CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İYİ Parti Genel Merkezi'ne gittikten sonra oradan ayrılarak CHP Genel Merkezi'nde toplantıya katıldılar.

06 Mart 2023 Pazartesi 14:22
Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kabul edildi Akşener masaya dönüyor

Yİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener parti yöneticileriyle görüşmek üzere genel merkez binasına geldi. Akşener’i genel merkez ek binasına gelişinde İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve diğer yetkililer karşıladı.

"Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla gittiler"

Halk TV yayınında gazeteci İsmail Küçükkaya kendisine üst düzey İYİ Partili bir kaynaktan gelen mesajı paylaştı. Özel yayına katılan Küçükkaya son gelişmeleri aktardı.

Akşener'in bugün toplantıya katılabileceğini belirten Küçükkaya, Akşener'e yakın bir isimden "Anlaşıyoruz" mesajı geldiğini kaydetti. Küçükkaya, "Kemal Bey en az 7-8 isim aracı olarak gitti. Bu iş düzelsin masaya otursun diye çok sayıda bildirim gitti. Çok sayıda.. Hepsine de 'tamam' demiş Kılıçdaroğlu. Akşener bugün toplantıya gelebilir. Meral Hanım'ın etrafında çok yakın birisinden mesaj geldi. Çok yakın kurmayından 'Anlaşıyoruz' diye mesaj geldi" dedi.

İki Başkan'dan İYİ Parti ziyareti

İYİ Parti Genel Başkanının kurmaylarıyla toplantı yapacağı saatlerde kulislere, üst düzey bir ziyaretin beklediği haberi yansıdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Ekrem İmamoğlu toplantının ardından, "Değerli Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Biz Türkiye'mizin özellikle depremle birlikte yaşadığı zor günlerde milletimizin geleceği açısında altılı masanın stratejisinin varlığının önemimin bilincindeyiz" diye konuştu.

Mansur Yavaş ise "Bizler millet ittifakının belediye başkanıyız. Hep birlikte bir araya geldik Ankara İstanbul gibi büyükşehirleri kazandık. Önümüzde seçim var. Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Tekrar bir araya gelinmesi halkımızın arzusu. Bunu da ilettik" dedi.

İki başkan İYİ Parti Genel Merkez'deki görüşmenin ardından CHP Genel Merkezi'ne giderek toplantıya katıldılar.

Millet İtifakı'nın toplantısı bir saat ertelendi

Tüm bu gelişmelerin ardından Millet İttifakı'nın toplantısı ertelendi. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in de katılması bekleniyor. Ayrıca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığının da kabul edildiği belirtiliyor.

Son Güncelleme: 06.03.2023 23:58
Anahtar Kelimeler:
KılıçdaroğluAkşener
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176