Kızılay Başkanı Kerem Kınık Nihayet İstifa Etti

Kızılay Başkanı Kerem Kınık istifa etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Kızılay'a ilişkin yaptığı açıklamada "Üzüldüm" ifadesini kullanmıştı.

12 Mayıs 2023 Cuma 16:20
Kızılay Başkanı Kerem Kınık Nihayet İstifa Etti
Dr. Mehmet Çerçi

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından çadır satmasıyla gündeme gelen ve adı bir çok skandala karışan Kızılay Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti.

Türk Kızılay Derneği Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'daki merkezinde olağanüstü toplandı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır satışı yapmasıyla gündeme gelen Kızılay'da Genel Başkan Kerem Kınık, istifa ettiğini açıkladı.

Dr. Mehmet Çerçi

KIZILAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Kızılay'dan yapılan açıklamada, "Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne genel başkanlığı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan karar çerçevesinde olağanüstü genel kurula kadar tüzük gereği 1'inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176