Meteoroloji duyurdu! Yarın nerelere kar yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu tahminlerini paylaşarak, yurttaşlara uyarıda bulundu.

19 Aralık 2022 Pazartesi 21:31
Meteoroloji duyurdu! Yarın nerelere kar yağacak?

Yedi günlük tahminleri içeren haritanın yayınlandığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "(20 – 26 Aralık 2022) Hava sıcaklıklarının güney ve doğu kesimlerde azalarak, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı günü için kar yağışı uyarısında da bulundu.

195223887-fkvh28owqaefygh.webp

Kar yağması beklenen iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmesinde yarın Orta ve Doğu Akdeniz’in yüksekleri (1250 metre ve üzeri rakımlı yerler) ile Konya’nın, Karaman’ın ve Niğde’nin Toroslara bakan kesimlerinde orta kuvvette karla karışık yağmur ve kar yağışları beklendiği duyuruldu.

Kar yağışlarının 21 Aralık Çarşamba günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının ulaşımda meydana getirebileceği aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Son Güncelleme: 20.12.2022 00:08
Anahtar Kelimeler:
Meteoroloji Kar Yağışı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176