Metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu: Senelerden beri ilk defa böyle bir afet yaşanıyor

İstanbul’da önceki gece saatlerinde başlayan fırtına nedeniyle Avcılar’daki Ambarlı Balıkçı barınağındaki 5 tekne zarar görmüştü. Çok sayıda teknenin suyla dolduğu barınakta, balıkçılar temizlik çalışması başlattı. 

30 Kasım 2023 Perşembe 14:42
Metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu: Senelerden beri ilk defa böyle bir afet yaşanıyor

İstanbul'da önceki gece saatlerinde etkili olan fırtına ve sağanak yağış Avcılar'da metrelerce yükseklikte dalgalar oluşmasına neden oldu. Ambarlı'da mendireği aşan dalgalar barınağa zarar verdi; deniz suyu teknelerin bulunduğu bölüme doldu.
Fırtınanın dün akşam saatlerinde etkisini yitirmesinin adrdından balıkçılar teknelerine dolan suyu motopomplarla çekmeye, dalgaların getirdiği atıkları temizlemeye başladı. Tekne sahiplerinden Yaşar Bıçakçı, "Uzun senelerden beri ilk defa böyle bir afet yaşanıyor. Yaklaşık 6-8 yıl önce böyle bir fırtına yaşanmış ancak bu kadar zarar görülmemişti. Ben de tekne sahiplerinden biriyim. Bizim teknemiz zarar görmese de yaklaşık 5 tekne zarar görmüş durumda. Fırtınanın karadan çekip aldığı tekneler var. Bakımdayken zarar gören tekneler var. Afetin boyutu o kadar büyük ki dalgakıran olarak adlandırdığımız kayaları yerinden söktü çıkardı. Oldukça büyük zarar gördü barınağımız " diye konuştu.

(DHA)

Son Güncelleme: 30.11.2023 15:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176