Prof. Kadıoğlu: Marmara'da yıkım üç kat olacak... Mezar 2,8 metrekare!

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ikiz depremlerle altüst olan hayatlardan sonra Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Marmara depreminde, bugün yaşanan yıkımın 3 katının yaşanacağını iddia etti.

19 Şubat 2023 Pazar 11:18
Prof. Kadıoğlu: Marmara'da yıkım üç kat olacak... Mezar 2,8 metrekare!

 Simge Fıstıkoğlu’nun youtube’daki canlı yayınına konuk olan  Meteoroloji ve Afet Yönetimi Profesörü Mikdat Kadıoğlu, Marmara depreminde, bugün yaşanan yıkımın 3 katının yaşanacağını söyledi.

Afet yönetiminin büyük bir bilim dalı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Kadıoğlu, müteahhitlerle at pazarlığı yapılmaması gerektiğini söylerken, “kentsel dönüşümde kimse 5 metrenin hesabını yapmasın. Küçük olsun sağlam olsun. Unutmayalım mezar 2.8 metrekare” diyerek depremde kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Prof. Kadıoğlu, “Unutmayalım mezar 2.8 metrekare” uyarısında bulundu.

Son Güncelleme: 19.02.2023 18:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176