TTB Başkanı Fincancı tutuklandı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 'kimyasal silah kullandığını' iddia eden ve dün gözaltına alınan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı tutuklandı.

27 Ekim 2022 Perşembe 17:00
TTB Başkanı Fincancı tutuklandı

İstanbul'da gözaltına alınarak Ankara'ya getirilen Şebnem Korur Fincancı, çıkarıldığı Ankara Adliyesi 3. Sulh Ceza hakimliğince tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderildi.

Fincancı'nın ifadesinde "Örgüt propagandası kastım yoktu" dediği öne sürüldü.

TTB Başkanı Fincancı'nın tutuklanması ardından Uluslararası Af Örgütü, "İnsan Hakları Savunucusu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincacı derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır" çağrısında bulundu.

Türk Tabipleri Birliği ise, sosyal medya hesabından #ŞebnemHocayaÖzgürlük  etiketiyle, "Yaşamın ve hakikatin yanında olmaya devam edeceğiz!" mesajı verildi.ANKARA (İGFA) -

Son Güncelleme: 27.10.2022 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.