Ülkücülerden MHP'ye 'Bıyıksız' Protesto

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine sessiz kalan MHP, ülkücülerin hedefinde. Ülkücüler MHP'yi bıyıklarını keserek protesto etti.

09 Ocak 2023 Pazartesi 18:14
Ülkücülerden MHP'ye 'Bıyıksız' Protesto

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından MHP'nin sessizliği bazı ülkücüleri rahatsız etti. Buna tepki olarak bıyıklarını kesen ülkücüler, o anları sosyal medyada paylaştı.

Halk TV'nin haberine göre; Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı suikast sonucu öldü. Sinan Ateş'in öldürülmesi Türkiye gündemini derinden sarsarken iktidar kanadı sessizliğini uzun süre korudu. Daha sonra ise AKP, sessizliğini Ömer Çelik ile bozdu. Çelik, Emniyet'in soruşturduğuna işaret etti. MHP ise ne taziye ne de açıklama yaptı.

Bununla birlikte MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP'yi suçlayan açıklamalar yapıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Bu açıklamalarda ise Sinan Ateş'in ismi hiç anılmadı.

Bu duruma MHP içinden de tepkiler yükseldi ve birçok MHP üyesi parti üyeliğinden istifa ettiklerini sosyal medyadan duyurdu. Sokaklara ise Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması talepli afişler asıldı.

"Dava Sinan Ateş ile Toprağa Gömülmüştür!"

MHP'nin tutumunu kabullenemeyen ülkücüler şimdi de "Dava Sinan Ateş ile toprağa gömülmüştür, davanız sizin olsun" notu ile MHP'yi protesto edip bıyıklarını kesti. O anlar sosyal medyada da paylaşıldı.

Ne Olmuştu?

Sinan Ateş suikastında yapılan soruşturma kapsamında pek çok iddia dile getirildi. Aynı zamanda tutuklananlardan birinin MHP'li yönetici, 2'sinin de özel harekat polisi olması kamuoyunda yankılandı.

2013 yılında Hasan Ferit Gedik cinayetinde hapis cezası alan ve yakalanmayan Gülsuyu Çetesi'nden Doğukan Çep'in Sinan Ateş cinayetinde de rol oynaması tartışmaları beraberinde getirdi.

Son Güncelleme: 09.01.2023 18:22
Anahtar Kelimeler:
ülkücüSinan Ateş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176