Uzmanlar uyardı: Adana ve Kıbrıs'a dikkat!

Dün Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Uzmanlar uyarıda bulundu: Adana ve Kıbrıs'a dikkat!

21 Şubat 2023 Salı 09:51
Uzmanlar uyardı: Adana ve Kıbrıs'a dikkat!

6 şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrası 11 ilde yıkım yaşanmış ve Türkiye bu depremler sonrası maddi ve manevi olarak ağır bir yara almıştı.

Dün Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04’te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası 3 dakika arayla 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

Açklanan resmi verilere göre depremlerde, 6 can kaybı ve 18'i ağır olmak üzere 294 yaralı bildirildi.

Uzmanlar ise Hatay'da söz konusu depremler sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Jeolog ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Naci Görür, "Kahramanmaraş depremleri Kıbrıs’ta da belli hareketlere neden olabilir" uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Süleyman Pampal ise “Bu fay Hatay’ın güneyine doğru Ölü Deniz fayı olarak devam ediyor. Suriye, Lübnan, İsrail yönünde 8 büyüklüğe varan dönem depremi var bu fay o fay. Yani sınırlarımızın içindeki kısmı bile daha tamamen kırılmadı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Hatay DepremAdana
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.