Dr. Mehmet Çerçi

Vali Karadeniz, Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali Açılış Programına Katıldı

Vali Karadeniz, Akhisar İlçesinde Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali açılış programına katıldı.

27 Mayıs 2022 Cuma 13:52
Vali Karadeniz, Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali Açılış Programına Katıldı
Dr. Mehmet Çerçi

Şeyh İsa Camisinde gerçekleştirilen anma programında yaptığı konuşmada Pençe Kilit Operasyonu'nda çıkan çatışmada 5 askerimizin şehit olması sebebiyle festivalin kortej yürüyüşünün iptal edilerek festivalin de şehitlerimizi anma programı şeklinde düzenlediğini ifade eden Vali Karadeniz, “Belediye Başkanımız beni Çağlak Festivaline davet ettiğinde coşkulu bir festivale katılmayı arzu ediyordum. Ama dün 5 askerimizin şehit olması sebebiyle festivali bir anma programı şeklinde gerçekleştireceğiz. Bizler burada bu anma törenini de huzurlu bir şekilde yapıyorsak bunu o şehitlerimize borçluyuz. Bu onlara bir vefa borcumuzdur. Bu anlamda tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.


Zor bir coğrafyada yaşadığımızı hiçbir zaman unutmamamız gerektiğini hatırlatan Vali Karadeniz, “Bu coğrafyada millet olarak var olmak istiyorsak yaşamak istiyorsak mutlaka bunun bedelini ödememiz gerekiyor. Bizden önceki atalarımız bu bedeli ödediler, bizler ödüyoruz ve bizlerden sonra ki nesillerin de bu bedeli ödememesi için onların daha huzurlu ortamda yaşamasının mücadelesini de aslında bugün veriyoruz. İnşallah millet olarak bunda da hepimiz muvaffak olacağız” dedi.


Vali Karadeniz, millet olarak var olmak için millet olmanın bazı değerleri olduğunu ifade ederek; “Bu değerlerimize hepimizin sahip çıkması gerekiyor. Festivallerimiz de Türk milletinin en önemli geleneğidir. Her ne kadar adına festival desek de bu batıdan gelen kelimeyi kullansak da aslında bizim dilimizde bunun karşılığı şenlik ve panayırdır. Şenlik ve panayır düzenlemek de orada bir arada olmak da birliğin bütünlüğün simgesidir. Bunu yaşatmak da Türk Milletinin ortak bir geleneğidir ve yüzyıllardır devam eder” şeklinde konuştu.


Türkiye’nin en köklü festivallerinden şenliklerinden iki tanesinin Manisa’da düzenlendiğini belirten Vali Karadeniz konuşmasına şöyle devam etti: “Çağlak Festivali’nin ve Şeyh İsa’yı Anma Programını daha ulusal düzeyde daha güçlü bir şekilde kutlamanın Akhisar’ın ve festivalin tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bugün bu anma programını oluşturup günümüze getirenler bu konuda çok önemli aşamalar kaydetmişler. Ancak gelinen noktadan bunu daha ileriye taşımak da bundan sonra hepimizin ortak görevi olmalıdır diye düşünüyorum. Bir insanın fikirlerinin 500 yıldan fazla yaşaması kolay bir şey değil. Bunu sağlayabilmek için o günlerde Şeyh İsa Hazretlerinin etrafına nasıl bir ışık tuttuğunu bizim hayal etmemiz bile mümkün değil. Sadece onun bize bıraktığı yazılı eserlerden okuduğumuz sözlerini biliyoruz. Bugün burada okunan vasiyetinde ‘Ben kimsenin yanında bugüne kadar yatmadım. Benim cenazemi de kimsenin yanına yatırmayın’ sözündeki büyüklüğü bile tek başına onun nasıl farklı bir yaşantısı olduğunun, nasıl bir hayat sürdüğünün ve nasıl fikirlerinin ve adının 500 yıldan fazla yaşamasının bir tesadüf olmadığının bana göre çok önemli bir göstergesidir. Çağlak Festivalinin de Türkiye’de tanınan festivallerden biri olacağını ümit ediyorum. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Akhisar Belediyemize, katkı sunan herkese, teşekkür ediyorum.” 
Şeyh İsa’yı Anma ve 563. Çağlak Festivali açılış programına Vali Yaşar Karadeniz’in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Kaymakamı Sabit Kaya, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 
Programda Festivalin düzenlenmesine destek veren kurum, kuruluş ve kişilere katkılarından dolayı plaket verildi.
Program, Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve dualar ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176