Dr. Mehmet Çerçi

2 yaşındaki Emirhan'ı servis aracına sıkıştırarak öldüren ehliyetsiz sürücü yeniden yargılanacak

İzmir'de ehliyetsiz bir sürücünün otomobille 2 yaşındaki çocuğa çarpıp, park halindeki servis otobüsüne sıkıştırarak öldürdüğü kazaya ilişkin dava sürüyor.

25 Ocak 2023 Çarşamba 09:41
2 yaşındaki Emirhan'ı servis aracına sıkıştırarak öldüren ehliyetsiz sürücü yeniden yargılanacak
Dr. Mehmet Çerçi

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde ehliyetsiz Arzu Döş'ün (40), otomobille Emirhan Çoğalan'a (2) çarpıp, park halindeki servis otobüsüne sıkıştırarak ölümüne neden olduğu kazayla ilgili Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nin görevsizlik kararı vermesinin ardından dosyayı görüşen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden asliye ceza mahkemesine gönderdi.


Karşıyaka'da yaşayan Saadet ve Mustafa Çoğalan (35) çiftinin oğulları Emirhan'a, 27 Mayıs 2021 tarihinde, evlerinin önündeki kaldırımda akülü arabasıyla oynarken ehliyetsiz Arzu Döş'ün manevra yaptığı 35 ALP 548 plakalı otomobil çarptı. Otomobille kaldırımda park halindeki İbrahim Dal'a (50) ait 35 S 02234 plakalı servis otobüsünün arasında sıkışan Emirhan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kazanın ardından gözaltına alınarak tutuklanan Döş, 44 gün sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hazırlanan bilirkişi raporunda, Emirhan'ın da kusurlu olduğu belirtildi. Raporda, Emirhan'ın 'Yayalar, taşıt yolunu yaya ve okul geçidiyle kavşak giriş ve çıkışlarından karşıya geçmek zorundadır' hükmünü ihlal ettiği görüş ve kanaatine varıldığı açıklandı. Soruşturmanın ardından olayla ilgili iddianame hazırlandı. Bilirkişi raporunun aksine iddianamede Emirhan'ın kusurlu bulunduğuna yer verilmedi. Ehliyetsiz Döş'ün yanı sıra servis otobüsünün sahibi İbrahim Dal da iddianamede sanık olarak yer aldı. Her 2 sanık için 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istendi.

Dr. Mehmet Çerçi


GÖREVSİZLİK KARARI 
Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada mütalaa veren savcı, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açılmış olmasına rağmen sanık Arzu Döş'ün olay tarihinde ehliyeti olmadan trafiğe çıktığını göz önüne alındığında eyleminin 'olası kastla ölüme neden olma' suçunu oluşturma ihtimalinin bulunduğunu belirtip, dosyanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini istedi. Mütalaayı göz önüne alan hakim, görevsizlik kararı vererek dava dosyasının ağır ceza mahkemesine gönderilmesine karar verdi. Kararda, sanığın olay tarihinde ehliyeti olmadan trafiğe çıktığı göz önüne alındığında eyleminin 'olası kastla öldürme' suçunu oluşturup oluşturmayacağına ilişkin delillerin takdiri ve değerlendirme görevinin üst mahkeme olan ağır ceza mahkemesine ait olduğu belirtildi. Olayın tek olması, fiili ve hukuki irtibat olması nedeniyle her 2 sanık için de değerlendirme yapılmak üzere dava dosyasının Karşıyaka Nöbetçi Ağır Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildiğinin altı çizildi.


Görevsizlik kararı üzerine dosyayı görüşen Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararının kaldırılmasına karar verdi. Dosyanın Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına karar veren Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi, yeniden Karşıyaka 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne iade etti. Bu karar üzerine tutuksuz sanıkları, bir kez daha Karşıyaka 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

(DHA)

 

Anahtar Kelimeler:
SürücüIzmir Karşıyaka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176