Bombayı patlatan terörist böyle yakalandı

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının faili olduğu belirtilen kadının yakalanma anının görüntüleri paylaşıldı. 

14 Kasım 2022 Pazartesi 12:09
Bombayı patlatan terörist böyle yakalandı
Dr. Mehmet Çerçi

İstiklal Caddesi'ndeki bombayı saldırıyı gerçekleştiren ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun PKK/PYD üyesi olduğunu söylediği zanlının evine yapılan baskın ve yakalanma anı görüntüleri paylaşıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, bombalı saldırıyı gerçekleştiren zanlının Suriye uyruklu Ahlam Albahsır olduğunu da açıkladı.
 

İstiklal Caddesi'ne bomba bıraktıktan sonra kaçan zanlının gece yapılan operasyonla Küçükçekmece'de yakalandığı ortaya çıktı. Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği belirtildi.

Emniyet'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Pazar günü Beyoğlu ilçesi Taksim İstiklal Caddesinde meydana gelen Bombalı Terör Saldırısı ile ilgili olarak yapılan çalışmalarda;

Bombayı koyan şüpheli kadın şahsın olay yerine geliş gidiş güzergâhlarını gören 1200 güvenlik kamerası incelenmiştir.

Şahsın taksi ile olay yerinden ayrılarak Esenler ilçesine gittiği tespit edilmiş, yapılan fiziki ve teknik çalışmada şahsın irtibatının olduğu tespit edilen 21 adrese operasyon düzenlenmiştir.

Yapılan operasyonda 46 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların sorgulamalarında bombayı koyan şahsın Küçükçekmece ilçesinde bir adrese gittiği tespit edilmiştir.

Belirlenen adrese saat 02.50’de yapılan operasyonda, olayı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam ALBASHIR isimli şahıs sağ olarak ele geçirilmiştir.

Dr. Mehmet Çerçi

Şahıs yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG Terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin üzerinden ülkemize eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını beyan etmiştir.

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Suriye Kobani’deki merkezinden İstanbul’da eylem talimatı alarak 13.11.2022 Pazar günü saat 16:20 sıralarında Bombalı eylemi gerçekleştirdiğini ve kaçtığını beyan etmiştir.

Olayla ilgili başlatılan çalışmalar çok yönlü olarak devam etmektedir."

Son Güncelleme: 14.11.2022 13:03
Anahtar Kelimeler:
Istiklal CaddesiTerörBomba
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.