İşsiz kalan madencilerden çatıda eylem

Tokat’ın Turhal ilçesinde işten çıkarılan antimuan madeni işçileri, ocağın idari binasının çatısına çıkarak eylem yaptı. Ekiplerin, işçilerin eylemine son vermesi için ikna çalışmaları sürüyor.

26 Ekim 2023 Perşembe 16:06
İşsiz kalan madencilerden çatıda eylem

Turhal’daki antimuan madeninde çalışan 31 işçi şirketin küçülmeye gitmesi nedeniyle işten çıkarıldı. İşlerine son verilen işçilerden bazıları, saat 13.00 sıralarında maden ocağının idari binasının çatısına çıkarak eylem yaptı. İşten çıkarmaların durdurulmasını isteyen işçiler, aileleriyle birlikte mağdur olduklarını söyledi. Çatıya çıkan bazı işçilerin indirilmesi için bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler çatıdaki işçilerin aşağıya inmesi için ikna çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

Son Güncelleme: 26.10.2023 16:24
Anahtar Kelimeler:
IşsizlikEylemMaden
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176