İzmir'de çete lideri bağlantılı nüfus müdürlüğü operasyonuna 5 tutuklama

İzmir'in Bornova ilçesinde, 'Organize suç örgütüne yardım’, ‘Rüşvet alıp vermek’ ve ‘Evrakta sahtecilik' suçlamasıyla aralarında Bornova İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ümit İmren'in de olduğu 5 şüpheli tutuklandı.

06 Ağustos 2022 Cumartesi 15:03
İzmir'de çete lideri bağlantılı nüfus müdürlüğü operasyonuna 5 tutuklama

Kısa süre önce Interpol tarafından Karadağ'da yakalanan ve Türkiye'ye iadesi için işlemleri süren Binali Camgöz'ün üzerinden, Bornova'daki operasyonda tutuklanan şüphelilerden birine ait kimlik çıktığı belirtildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 1 Ağustos'ta, Bornova İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne 'evrakta sahtecilik', 'organize suç örgütüne yardım ve yataklık' ile 'rüşvet alıp vermek' suçlamasıyla operasyon yaptı. Bornova İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Ümit İmren, kurumda görevli 2 memur, 1 çaycı ile hakkında sahte evrak düzenlendiği belirlenen 1 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin rüşvet karşılığında kimlik ve pasaportlardaki fotoğrafları değiştirip kişi ya da kişilerin yurt dışına kaçmasına aracılık ettiği iddia edildi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.
Öte yandan kısa süre önce Interpol tarafından Karadağ'da 5 kişiyle birlikte yakalanan ve Türkiye'ye iadesi için işlemleri süren organize suç örgütü lideri Binali Camgöz'ün üzerinden, Bornova'daki operasyonda tutuklanan şüphelilerden birine ait kimliğin çıktığı ifade edildi. ()

Son Güncelleme: 06.08.2022 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176