Kredi kartı bilgilerini çalan suç örgütüne operasyonda 4 tutuklama

 İzmir merkezli Ankara ve Tekirdağ'da kişilerin kredi kartı bilgilerine ulaşıp, internet üzerinden alışveriş yaptıkları belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

13 Ekim 2022 Perşembe 14:44
Kredi kartı bilgilerini çalan suç örgütüne operasyonda 4 tutuklama

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından banka ve kredi kartlarını kötüye kullanan, kişisel verileri hukuka aykırı olarak veren ve ele geçiren suç örgütüne yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü çalışmada, şüphelilerin sadece davet ile girilen 'Discort' adındaki sosyal medya uygulamasında gruplara eklendikleri, gruptakilere ait kredi kart bilgilerini komisyon karşılığında temin ettikleri belirlendi.
KİMLİK BİLGİLERİNİ DEPOLAMIŞLAR
Şüphelilerin temin edilen kredi kartı bilgileriyle, kişilerin bilgisi ve rızası dışında ünlü markalara ait online mağazalardan giyim ürünleri satın aldıkları, başkalarının adına ve adresine sipariş verdikleri belirlendi. Şüphelilerin, satın aldıkları ürünlerden bir kısmını sahte kimlik kullanarak bizzat teslim aldıkları, ürünleri ise bir giyim uygulaması üzerinden daha düşük bedelle satışa çıkardıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin yüzlerce kredi kartı ile kimlik bilgisini bilgisayarlarında ve cep telefonlarında depoladıkları tespit edildi.
4'Ü CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ, 'JOKER' İN SORGUSU SÜRÜYOR
Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından ekipler, İzmir merkezli Ankara ve Tekirdağ'da şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, vatandaşlara ait kredi kartı ve kimlik bilgileri ele geçirildi.  Emniyetteki işlemlerinin ardından 1 şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakılırken, K.İ, O.Ş, E.Ö ve A.T sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 'Joker' kod adlı 1 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri sürüyor. (DHA)
 

Son Güncelleme: 13.10.2022 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176