Kütahya’da ‘Saman Alevi’ operasyonunun 6 şüphelisi adliyede

09 Eylül 2022 Cuma 15:03
Kütahya’da ‘Saman Alevi’ operasyonunun 6 şüphelisi adliyede

Kütahya’da, sosyal medyadan verdikleri saman satışı ilanıyla 14 kişiyi dolandırdıkları tespit edilerek, ‘Saman Alevi’ operasyonuyla gözaltına alınan 8 şüpheliden 6’sı, adliyeye sevk edildi.
Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, artan saman satış ilanıyla dolandırıcılık olayları üzerine soruşturma başlattı. Yapılan incelemede, sosyal medyadan ilan veren şüphelilerin, satmayı vadettikleri samanlar için kapora alarak ortadan kaybolduğu, bu yöntemle farklı kentlerden 14 kişiyi dolandırdıkları anlaşıldı. Polis ekiplerince bir süre izlenen 8 şüpheli, savcılık talimatıyla 10 adrese eş zamanlı düzenlenen ‘Saman Alevi’ operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda ise 2 ruhsatsız tabanca, 15 bin lira, çok sayıda cep telefonu ile sahte kantar fişleri ele geçirildi. Sosyal medyadan dolandırdıkları kişileri sahte kantar fişleri ile oyaladıkları tespit edilen şüphelilerin, kendilerine telefon hattı kullandıran kişiye ise yüzde 40 pay verdikleri ortaya çıktı. Gözaltındaki 8 şüpheliden ifadeleri alınan 6’sı, işlemlerinin ardından Kütahya Adliyesi’ne sevk edildi. Diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. (DHA)

Son Güncelleme: 09.09.2022 20:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.