TSK'nın kimyasal silah kullandığını iddia eden avukat gözaltına alındı

İzmir Barosu Genel Kurul toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadelede kimyasal silah kullandığını öne süren avukat A.T., gözaltına alındı.

04 Kasım 2022 Cuma 02:13
TSK'nın kimyasal silah kullandığını iddia eden avukat gözaltına alındı

İzmir Barosu'nun 22 Ekim Cumartesi günü yapılan olağan genel kurulunda konuşma yapan A.T., "Türkiye devletinin askeri operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralarda dillendirilmektedir. Ancak yetkililerce bugüne kadar bu bilgilerin soruşturulduğuna dair yalanlamak dışında en ufak bir açıklama yapılmamıştır" ifadesini kullandı. Konuşmasının ardından salondan tepkiler yükselirken, kısa süreli arbede de yaşandı.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI, GÖZALTINA ALINDI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatılan avukat A.T., gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Bir grup avukatın da suç duyurusunda bulunduğu A.T.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (DHA)

Son Güncelleme: 04.11.2022 05:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176