Sosyal medyada birçok kullanıcı, özellikle Anadolu Yakası’nda sarsıntının net şekilde hissedildiğini paylaştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssü ve büyüklüğüne ilişkin ilk verileri kısa sürede paylaşacaklarını duyurdu. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığı bildirilirken, ekiplerin sahadaki incelemeleri sürüyor.

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Birçok İl İçin “Sarı” Kod
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Birçok İl İçin “Sarı” Kod
İçeriği Görüntüle

Kandilli Rasathanesi ise depremin Marmara Denizi açıklarında meydana geldiğini ve kent genelinde hafif şekilde hissedildiğini belirtti.

Uzmanlar, İstanbul ve çevresinde sık sık yaşanan küçük ölçekli depremlerin, bölgedeki fay hatlarının aktif olduğuna dikkat çekti. Vatandaşlara ise olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı.