Sanatseverler 2. Bornova Kısa Film Günleri'nde buluştu

'2. Bornova Kısa Film Günleri'nde sanatseverler, 23 ülkeden 63 filmi izleme imkanı elde ederken, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler de yapıldı.

Dr. Mehmet Çerçi
20 Aralık 2022 Salı 12:02
Sanatseverler 2. Bornova Kısa Film Günleri'nde buluştu
Dr. Mehmet Çerçi

İzmir'in Bornova Belediyesi Film Ofisi (BBFO) tarafından sinema ile ilgilenen vatandaşları ve gençleri kısa filmlerin yapımına özendirmek, gösterimini sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen '2. Bornova Kısa Film Günleri'nde sanatseverler, 23 ülkeden 63 filmi izleme imkanı elde ederken, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler de yapıldı.

BBFO tarafından düzenlenen '2. Bornova Kısa Film Günleri' Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle başladı. 2. Bornova Kısa Film Günleri'nin açılışından konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, her zaman sanata ve sanatçıya destek olma gayreti içinde olduklarını söyleyerek, "Uzun yıllardır sinema tutkunlarına yapım desteği verip, genç sinemacıları yetiştirdiğimiz Film Ofisimiz aracılığıyla bu yıl, paralimpik tenisçimiz Büşra Ün'ün örnek mücadelesinin anlatıldığı belgesele destek vermiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Bornova Kısa Film Günleri'ni her yıl daha da geliştirerek sürdüreceğiz" dedi. 12 yıldır devam eden kısa film günlerini Bornova Belediyesi olarak iki yıldır uluslararası düzeyde yaptıklarının altını çizen Başkan İduğ, "Özel insanların mücadele gücü ve yerel yönetimlerin onlara katkı koyması çok kıymetli" dedi.


'DUVAR YURTDIŞINDA DA GÖSTERİLECEK'

Bornova Belediyesi'nin yapım desteği verdiği, Türkiye'yi 2016 ve 2020'de yapılan olimpiyatlarda temsil eden ilk kadın paralimpik tenisçi olan İzmirli Büşra Ün'ün hayatını anlatan 'Duvar'  belgeseli 2. Bornova Kısa Film Günleri'nin açılış filmi olarak seyircinin karşısına çıktı. Başarılı sporcu Ün'ün yaşadığı sıkıntılar ve hayata karşı mücadelesini anlattığı filmin ilk gösterimi, film gösteriminin ardından sporcu Büşra Ün ve film ekibi katılımcılarla söyleşi gerçekleştirdi. Filmin Yönetmeni Evrim İnci, Büşra Ün'ün hikayesinin kendi belgesel tarzına çok uygun olduğunu belirterek, "Bu hikayeyi insanlara en güzel şekilde ulaştırmak için Büşra Ün ile görüştük ve senaryoyu hazırladık. Çekimlerde ise Bornova Belediyesi Film Ofisi'nden büyük destek aldık. Bize her konuda destek veren Bornova Belediyesi'ne çok teşekkür ederiz" dedi. İnci, 1.5 yıllık bir emeğin ürünü olan belgeseli uluslararası festivallerde de seyirci karşısına çıkaracaklarını söyledi. Büşra Ün de mücadelesinin anlatıldığı belgesel filmin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Filmin gösterildiği etkinliğe Büşra Ün'ün antrenörü Osman Yıldız ve ailesinin yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.


23 ÜLKEDEN 63 FİLM

Sinema ile ilgilenen vatandaşları ve gençleri kısa filmlerin yapımına özendirmek, gösterimini sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunmak amacıyla yola çıkılan '2. Bornova Kısa Film Günleri' bu yıl Bornova Belediyesi Dramalılar Köşkü Kent Arşivi ve Müzesi ile Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Sanatseverler, 23 ülkeden 63 filmi izleme imkanı elde ederken, çeşitli atölye çalışmaları ve söyleşiler de gerçekleştirildi.(DHA)

Son Güncelleme: 20.12.2022 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176