Burhan Çaçan hayatını kaybetti

'Çakmak Çakmağa Geldik', 'Ayaz Geceler' ve 'Neden Geldim İstanbul'a' adlı eserlerin de aralarında olduğu çok sayıda unutulmaz albüme imza atan Türk halk müziği sanatçısı ve oyuncu Burhan Çaçan 63 yaşında hayatını kaybetti.

12 Ocak 2023 Perşembe 18:00
Burhan Çaçan hayatını kaybetti

Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan'ın İstanbul'daki evinde öldüğü öğrenildi.

'Ağlama', 'Her Yer Karanlık', 'Ayaz Geceler' ve 'Yağ Yağmur' isimli sinema filmlerinde rol alan Burhan Çaçan iddiaya göre evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Türk halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan 63 yaşındaydı.

Sabah yürüyüş yapmak için dışarı çıkan Çaçan'ın eve döndükten sonra rahatsızlanarak öldüğü belirtildi. Çaçan'ın kalp krizi geçirmiş olabileceği kaydedildi.

'Cenazesi yarın olacak'

Türkücü Ferman Toprak, Instagram hesabından paylaştığı videoda, “Hepimizin başı sağ olsun. Hepimizin yüreği yanıyor. Cenazesi yarın Fatih Camii’nde olacak” ifadelerini kullandı.

Latif Doğan

"Türk halk müziğinin usta isimlerinden Burhan Çaçan geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Kendisine rahmet, ailesinin sanat camiasının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

Seher Dilovan

"Değerli meslektaşım, halk müziği sanatçısı Burhan Çaçan hayata gözlerini yummuş. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerim."

Burhan çaçan kimdir?

1960 Ağrı doğumlu Burhan Çaçan, 1978 yılında TRT Erzurum Radyosunun açmış olduğu amatör sesler yarışmasını kazandı. 1981'de 'Sefa Geldin' adlı ilk albümünü çıkardı. Sanatçı daha sonra 'Kızlar Çıktı Çayıra', 'Deh Deyin Kızlar', 'Ben Yarime Neler Alayım', 'İpek Mendil', 'Memik Oğlan', 'Ayaz Geceler', 'Yağ Yağmur', 'Vurun Dalgalar', 'Sen Nerdesin- Kış', 'Damla Damla', 'Senden Sonra', 'Çakmak Çakmağa Geldik', 'Mevlüt ve İlahiler', 'Neden Geldim İstanbul'a', 'Beni Anneme Götürün', 'Unutulmayanlar 1', 'Namussuz Ayrılık', 'İlahiler 99', 'Alınyazım', 'Türküleri Özledim', 'Gecenin Yarısı', 'Sus Dinle', 'Yalan', 'Sabaha Kadar', 'Zor Akşamlar', 'Bu Gece' ve 'Bu da mı Yalan' adlı albümleri müzikseverlerle buluşturdu.

Burhan Çaçan ayrıca 'Makber', 'Ağlama Yavrum', 'Yetim Cemo', 'Her Yer Karanlık', 'Ayaz Geceler' ve 'Yağ Yağmur' adlı filmlerde de rol aldı.

İlahiler 99 ve Mevlüt Ve İlahiler isminde iki tane de ilahi albümü yaptı. Evli olan Çaçan, iki çocuk babasıydı.

Anahtar Kelimeler:
Burhan çaçan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176