Dr. Mehmet Çerçi

Gülşen'e tepki var da Cübbeliye neden yok?

Cübbeli Ahmet Hoca'nın “İmam Hatip'e gitseydim ateist olurdum” sözleri, aynı okul mezunları için çirkin ifadeler kullanan Gülşen'i yeniden gündeme getirdi.

03 Kasım 2022 Perşembe 09:02
Gülşen'e tepki var da Cübbeliye neden yok?
Dr. Mehmet Çerçi

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün “İmam Hatip Lisesine gitseydim ateist olurdum” sözleri, bir süre önce aynı okul mezunları için çirkin ifadeler kullanan  ve büyük tepki toplayan şarkıcı Gülşen'i akıllara getirdi. Ancak Gülşen'e gösterilen sert tepkinin Cübbeli Ahmet Hoca'ya gösterilmemesi, sosyal medyada eleştiri konusu oldu.
Şarkıcı Gülşen imam hatiplilerle ilgili sözleri nedeniyle hakim karşısına çıkıp tutuklanırken, “İmam Hatip Lisesine gitseydim ateist olurdum” ifadeleriniyle bu okulları hedef alan Cüppeli Ahmet Hoca'ya yönelik herhangi bir ciddi eleştiri gelmedi. Bu durum, sosyal medyada özellikle imam hatip mezunları derneklerine yönelik eleştirilere neden oldu.


CÜBBELİ VE GÜLŞEN NE DEMİŞTİ?


Cübbeli Ahmet Hoca, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmada “Ben bütün Müslümanlığımı Mahmut Efendi’ye borçluyum. İmam Hatip’e gitseydim ne olacaktım şimdi bilmiyorum. Benim potansiyelim de olabilirdi. Ağzım laf yapıyor çünkü. Çok tehlikeli bir durum. Biz imanımızı böyle muhafaza ettik. Gidiyor, ateist oluyor, deist oluyor. Abdurrahman Dilipak merkez olmuş diyor, merkez. Allah Resulü inkar merkezleri olmuş bu mektepler. Biz nasıl mekteplerin yanındayız deriz, nasıl destekleriz böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullanmıştı. Gülşen ise tepki gösterdiği birinden bahsederken, "İmam Hatip'te okumuş bence daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" demişti.
 

Son Güncelleme: 03.11.2022 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.