RTÜK o TV dizisi için soruşturma başlattı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, 'Kızılcık Şerbeti' dizisi hakkında 'kadına karşı şiddet' gerekçesiyle inceleme başlattıklarını açıkladı.

13 Mart 2023 Pazartesi 17:53
RTÜK o TV dizisi için soruşturma başlattı

Başrollerinde Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Barış Kılıç, Sibel Taşçıoğlu, Settar Tanrıöğen ve Ceren Karakoç gibi isimlerin yer aldığı Kızılcık Şerbeti isimli dizinin son bölümünde Nursena’nın zorla evlendirildiği kişi ile gerdek gecesi ve camdan atılması sosyal medyada büyük tepki topladı.

Şikayetlerin üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, diziyle ilgili inceleme başlattıklarını şu ifadelerle açıkladı:

Show TV medya hizmet sağlayıcısında ‘Kızılcık Şerbeti’ isimli dizide kadına karşı şiddet ve kadınlara baskıyı teşvik etmeye yönelik yayınlara ilişkin inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. (Büşra İrem Çam – Birlik Haber Ajansı)

Anahtar Kelimeler:
Rtük Kızılcık şerbeti
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176