Güvenlik

Manisa İl Genelinde Dev Asayiş Operasyonu: 1.290 Şahıs Yakalandı

Valilik koordinesinde yürütülen güvenlik operasyonlarında son bir ay içerisinde il genelinde gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 1.290 kişi yakalandı.

Adli makamların koordinasyonunda düzenlenen çalışmalarda çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından son bir ay boyunca il genelinde kapsamlı denetim ve operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlar kapsamında kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 432 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 858 şüpheli yakalandı. Böylece toplam 1.290 kişi gözaltına alınırken, adli işlemlerinin ardından 562 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çok Sayıda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda ruhsatsız silah ve mühimmat da ele geçirildi. Çalışmalarda;

  • 22 ruhsatsız tabanca,
  • 160 adet mermi,
  • 20 şarjör,
  • 6 av tüfeği,
  • 8 av tüfeği fişeği

ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

"Mücadelemiz Kararlılıkla Sürecek"

Valilik açıklamasında, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden suç ve suçlulara karşı mücadelenin aralıksız sürdürüleceği vurgulandı. Açıklamada, kamu düzeninin korunması ve suç oranlarının azaltılması amacıyla güvenlik birimlerinin denetim ve operasyonlarına kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.