Mücahit Arınç mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bakan Yerlikaya: Şehir eşkıyalığına geçit yok!
Bakan Yerlikaya: Şehir eşkıyalığına geçit yok!
İçeriği Görüntüle
“Cumhuriyet, bu aziz topraklarda bir asır önce küllerinden yeniden doğan bir milletin eseridir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu vatanı bizlere emanet eden tüm silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Varlığını, istiklalini ve istikbalini korumak uğruna canını veren tüm şehitlerimizi şükranla yâd ediyorum.”

Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında Türkiye’nin hedeflerine dikkat çeken Arınç, ülkenin geleceğine dair kararlılık mesajı verdi:

“Adaletin, eşitliğin, bilimin ve üretimin rehberliğinde Türkiye’yi daha güçlü, daha müreffeh, daha özgür bir geleceğe taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu ideali yaşatmak, geçmişin fedakârlıklarını geleceğin umuduna dönüştürmek; bize bu ülkeyi emanet eden atalarımıza olan en büyük borcumuzdur.”

Mücahit Arınç mesajını, “Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlu olsun.” sözleriyle tamamladı.