Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36. Hukuk Dairesi’nin, CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı’nın iptaline yönelik verdiği karar kapsamında mevcut parti yönetiminin tedbiren görevden uzaklaştırıldığı ve önceki yönetimin göreve devam etmesine hükmedildiği bildirildi. Karar, siyasi kulislerde yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlandı.
Kararın kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, sürece ilişkin kısa ancak dikkat çeken bir mesaj verdi. TGRT Haber’e konuşan eski CHP lideri, gelişmeyi şu sözlerle değerlendirdi:
“Bu karar Türkiye’ye ve CHP’ye hayırlı olsun.”
CHP Genel Merkezi’nde hareketlilik
Mahkeme kararının ardından CHP Genel Merkezi’nde yoğun bir hareketlilik yaşandığı belirtilirken, partinin mevcut yönetimi ve kurullara ilişkin sürecin nasıl işleyeceği merak konusu oldu. Kararın siyasi ve hukuki etkilerinin önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkması bekleniyor.
Öte yandan karar, yalnızca parti içi dengeleri değil, muhalefet cephesindeki siyasi hesapları da yeniden şekillendirebilecek gelişmeler arasında değerlendiriliyor. CHP’de yaşanan bu kritik süreçte gözler şimdi hem parti yönetiminin atacağı adımlara hem de yargı sürecinin devamına çevrilmiş durumda.





