MAGAZİN

Nesrin Akkoç 7. Kez Başkanlığa Seçildi: 6 Bin 501 Öğrenciye Burs, 100 Bin Ağaç

Türk sinemasının tanınmış isimlerinden, Bizimkiler dizisiyle hafızalara kazınan sanatçı Nesrin Akkoç, kurucusu olduğu Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneğinin genel kurulunda 7. kez başkanlığa seçildi. Genel kurula sanat, iş ve sivil toplum dünyasından çok sayıda davetli katılırken, derneğin bugüne kadar hayata geçirdiği sosyal ve çevresel projeler bir kez daha dikkat çekti.

Yeniden başkanlığa seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Akkoç, dernek çatısı altında bugüne kadar 6 bin 501 kız öğrenciye burs sağlandığını belirtti. Burs verilen öğrenciler arasında Amerika ve Almanya başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde eğitim alan gençlerin bulunduğunu ifade eden Akkoç, eğitimin dönüştürücü gücüne inandıklarını vurguladı.

Derneğin burs kriterlerine de değinen Akkoç, öğrencilerin anne ya da babasını kaybetmiş olmasının öncelikli şartlar arasında yer aldığını söyledi. Hâlen yurt dışında öğrenim gören çok sayıda bursiyer bulunduğunu belirten Akkoç, “150 iyiliksever üyemiz ve yaklaşık 1000 gönüllümüzle öğrencilerimizin eğitim yolculuğuna destek olmaya devam ediyoruz” dedi.

Eğitim çalışmalarının özellikle Doğu illeri ve deprem bölgelerinde yoğunlaştığını kaydeden Akkoç, bu kapsamda yürütülen “1001 Çocuk” projesinin önemine dikkat çekti. Derneğin yalnızca eğitime değil, çevre bilincine de büyük önem verdiğini ifade eden Akkoç, bugüne kadar 100 bin ağacın toprakla buluşturulduğunu hatırlattı.

Genel kurulun ardından üyeleri, Adapazarı’ndan özel olarak getirtilen Mesut Usta’nın kabak tatlısıyla uğurlayan Nesrin Akkoç, konuşmasını Cumhuriyet vurgusuyla tamamladı. Akkoç, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında çocuklarımızı aydınlatmaya devam edeceğiz. Çünkü Cumhuriyet; barışın, laikliğin, demokrasinin, adaletin ve doğanın korunduğu bir yaşam demektir” ifadelerini kullandı.

Dünya Çevre Bilinci ve Eğitim Derneği, yeni dönemde de eğitim ve çevre odaklı projeleriyle toplumsal fayda üretmeyi sürdürecek.