DARE MEDYA ÖZEL... Manisa seferber oldu, genç Sedat yürüdü!

Küçük yaşta geçirdiği havale nedeniyle yürüyemeyen Sedat Şık adlı fiziksel ve zihinsel engelli genç, Manisa'da vatandaşların maddi destekleriyle ameliyat olup sağlığına kavuştu

08 Kasım 2022 Salı 10:16
DARE MEDYA ÖZEL... Manisa seferber oldu, genç Sedat yürüdü!



    Küçük yaşta geçirdiği havale nedeniyle yürüyemeyen Sedat Şık adlı fiziksel ve zihinsel engelli genç, Manisa'da Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen'in organizasyonu ve halkın maddi destekleriyle ameliyat olup sağlığına kavuştu. Şimdilerde Manisa sokaklarını gezerek mendil satan Şen, hayatından çok mutlu.
    Manisa'da yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleriyle bilinen Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, geçtiğimiz günlerde burnu olmayan bir gencin Ankara'da estetik ve plastik cerrahi uzmanı Dr. Engin Işık tarafından ameliyat edilerek sağlığına kavuşmasın vesile olmuştu. Manisalı çok sayıda hayırseverin desteğiyle gerçekleşen başarılı ameliyatın ardından, zihinsel ve bedensel engelli Sedat Şık için de benzer bir süreç gerçekleştirildi. Ankara'da görev yapan estetik ve plastik cerrahi uzmanı Dr. Engin Işık, elleri ve ayakları ters olan Şık'ın ayaklarını ilk ameliyatta düzeltti. Sedat'ın elleri de ileri tarihteki bir ameliyatla düzeltilecek. Bunun için de yardım kampanyası düzenleniyor.


AYAĞI NORMAL GÖRÜNÜME KAVUŞTU


Sağ ayağı ve eli eğrilen, zihinsel engeli gelişen Şık, bu nedenle eğitimine devam edemedi. Ailesinin geçimine katkı sağlamak için mendil ve yara bandı satan Şık, ayağındaki eğrilik nedeniyle yaz kış giydiği terliklerle tanındı. 30 Ekim 2020'deki deprem sonrası depremzedelere yardım için Manisa'dan topladığı yara bantlarını İzmir'e götürmesiyle de gündeme gelen Şık'ın eli ve ayağındaki eğriliğin ameliyatla düzeltilmesi için Manisa Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen öncülüğünde kampanya başlatıldı. Şık, toplanan parayla Ankara'daki özel bir hastanede ameliyat edildi. Başarılı bir operasyonun ardından ayağı normal görünümüne kavuşan Şık, artık düz ayaklarıyla yürüyebiliyor.


ELLERİ İÇİN DE AMELİYAT OLACAK


Daha önce tekerlekli sandalyesiyle veya sürünerek sokaklarda gezebilen Sedat Şık, artık biraz ağır da olsa yürüyerek geziyor, her zamanki işi olan mendil satıcılığı yapıyor. Sempatik ve güler yüzlü kişiliğiyle tanınan Sedat'ın yeni halini gören Manisalılar onu teprik ediyor. Yıllardır el ve ayaklarının ters olması nedeniyle yürüyemediğini ancak başarılı ameliyatla yürüyebildiğini ve çok mutlu olduğunu belirten Sedat, "Çok mutluyum. Artık yürüyebiliyorum. İnşallah elim için de ameliyat olacağım. Şu anda bunun için para toplanıyor" dedi.

Son Güncelleme: 09.11.2022 11:07
Anahtar Kelimeler:
ManisaEngelliSedat şık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.