Mehmet Şimşek: Yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz" dedi.

27 Kasım 2023 Pazartesi 10:31
Mehmet Şimşek: Yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız

Bakan Şimşek, yatırım taahhütlü avans kredisi (YTAK) programına ilişkin uygulama tebliğinin Resmi Gazete'de yayımlanmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın konuyla ilgili açıklamasını alıntılayarak, şöyle dedi:
"Önemli bir program. Dış ticarette önemli payı olan yüksek teknoloji ürünlerin üretimine güçlü destek sağlayacağız. Cari açığı kalıcı olarak azaltmayı hedefliyoruz. Süreçte teknik yeterliliği Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, finansal fizibiliteyi bankalar inceleyecek, nihai kararı ise Merkez Bankası verecek. Ülkemiz için hayırlı olsun." (DHA)

Son Güncelleme: 27.11.2023 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176