Altılı masadan o partiye vize çıkmadı!

Toplantıda BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya katılma talebi de değerlendirildi.

15 Kasım 2022 Salı 09:52
Altılı masadan o partiye vize çıkmadı!

Altılı masanın, DEVA Partisi’nin ev sahipliğinde yapılan ikinci tur ikinci toplantısında, liderler, ortak aday belirleme sürecine geçilmesine yönelik önemli adımlar attı. Alınan bilgilere göre, parlamenter sisteme geçişe ilişkin yol haritası ve temel politikalar belirlendikten sonra ortak adayı belirleme sürecine geçilecek.

Toplantıda BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın altılı masaya katılma talebi de değerlendirildi. Bu öneriye destek veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, diğer partilerin, “ortak çalışmalarda çok yol alındı, böyle devam etmeli” görüşüne katıldı ve ısrarcı olmadı. Farklı parti kurmaylarının ortak adayla ilgili açıklamaları da toplantıda tartışılmadı. Gerilimli olabilecek alanlara girilmeden teknik çalışmalar üzerinden yol alındı.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, altılı masaya katılmak istediklerini söylemiş, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bu görüşe destek vererek, öneriyi altılı masanın gündemine getireceğini ifade etmişti. Alınan bilgiye göre, Akşener’in açıklamaları doğrultusunda altı lider bu öneriyi de değerlendirdi. Diğer partilerin, altı partinin ortak çalışmalarda çok yol aldığı ve masa genişlemeden çalışmaların sonlandırılması görüşü doğrultusunda BTP’nin altılı masaya alınmamasına karar verildi. Akşener’in de bu konuda ısrarcı olmadığı ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176