Cevdet Yılmaz: Konut arz ve talebini dengeli yönetmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alımında kredi erişimini sağladıklarını söyleyerek, "Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" dedi.

21 Kasım 2023 Salı 12:07
Cevdet Yılmaz: Konut arz ve talebini dengeli yönetmemiz gerekiyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yılmaz, Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin soruya, "Önce pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacak. Sonra tüm Türkiye yaygınlaşacak. Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL 2 yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça, imkanlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek" dedi.
 

Yılmaz, ilk ev alacaklara kredi konusunun sorulması üzerine ise "Ev konusu şöyle; 2’nci ve 3’üncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı Merkez Bankası'yla, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. 2’nci ve 3’üncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. 2’nci, 3’üncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor. Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde. Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

(DHA)

Son Güncelleme: 21.11.2023 12:18
Anahtar Kelimeler:
KonutCevdet Yılmaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176