CHP'li Başarır'dan Bakan Soylu'ya istifa çağrısı!

CHP'li Ali Mahir Başarır, Sırp Mafya liderinin sınır dışı edildiği iddiasına rağmen İstanbul'da öldürülmesine ilişkin Bakan Soylu'ya tepki gösterdi.

Dr. Mehmet Çerçi
10 Ocak 2023 Salı 15:21
CHP'li Başarır'dan Bakan Soylu'ya istifa çağrısı!
Dr. Mehmet Çerçi

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sırp Mafya lideri Vukotiç’in sınır dışı edildiği iddia edilmesine karşın İstanbul’da öldürülmesine ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki göstererek, “Türkiye’nin geleceği, güvenliği, huzuru için istifa etmelisin. Neden dünyadaki mafya, suçlular bu ülkede yakalanıyor? Çünkü senin resim albümüne bakıyorlar” dedi.

Cumhuriyet'in haberine göre; CHP’li Ali Mahir Başarır, Türkiye tarafından sınır dışı edilen ve Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Jovica Vukotiç’in İstanbul’da öldürülmesi ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. “Soylu’nun sınır dışı ettiğini iddia ettiği, bir mafya liderinin İstanbul’da çatışmada öldürüldüğünü öğrendik” diyen Başarır, “Aynı şey Afgan bir mafya liderinin Almanya sınır dışı ettikten sonra Beşiktaş’ta yaşadığını söylemiştik. Şimdi söylemek isterim, iki askerimizi diri diri yakan IŞİD’li iki militan Antep’te ve İstanbul’da görülmüştü. Süleyman Soylu’nun görevi bu mu? Bir bakan, ülkesinin asayişinden, güvenliğinden sorumludur. Ama İçişleri Bakanlığı dışında her işi yapan bir bakan var” dedi.

‘Bu ülkeye yakışmıyorsun’

Soylu’yu istifaya çağıran Başarır, “Ben sormak istiyorum; Sayın Bakan senin Türkiye’deki güvenlikten bir haberin var mı? Sınırlarımız ne kadar güvenli, ne işi var bu insanların ülkemizde? Sınır dışı ettikten sonra takip ettin mi? Geldiğimiz nokta bu, sen artık bir güvenlik sorunusun. Güvenliği sağlayamıyorsun ve sağlayacağına karşı hiç umudumuz yok. Türkiye’nin geleceği, güvenliği, huzuru için istifa etmelisin. Yakışmıyorsun bu ülkeye. Neden dünyadaki mafya, suçlular bu ülkede yakalanıyor? Çünkü senin resim albümüne bakıyorlar. Bu ülkenin böyle bir içişleri bakanı var biz de bu ülkede olmalıyız diyorlar. Sen böyle resimler verirsen, bu mafyalar; Sırp mafya, Afgan mafya, IŞİD’li caniler bu ülkeye gelip yaşama hakkını kendinde görür” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176