CHP’li Balaban’dan Miting Gibi Adaylık Açıklaması

CHP Manisa İl Başkanlığı’nın 24 Eylül tarihinde gerçekleştireceği il kongresi öncesi CHP’nin güçlü ismi ve 14 Mayıs seçimleri öncesi il başkanlığı görevinden istifa ederek CHP’den milletvekili adayı olan Semih Balaban coşkulu bir şekilde il başkanlığı adaylığını açıkladı. 

12 Eylül 2023 Salı 19:16
CHP’li Balaban’dan Miting Gibi Adaylık Açıklaması


CHP Manisa İl Başkanlığı önünde yoğun katılımla miting havasında gerçekleştirilen Balaban’ın il başkanlığı adaylığı açıklamasına CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Heval Turan, Demokrat Parti İl Başkanı İdris Mecek, eski milletvekilleri, belediye meclis üyeleri, eski ilçe başkanları, il-ilçe kadın kolları ile gençlik kolları, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları ve partililer katıldı. Açıklama öncesinde CHP’Li Balaban için ‘Semih Başkan’ sloganları atıldı. 
“BALANBAN’IN YANINDA OLAN BİR İL BAŞKANIYIM”
Balaban’ın açıklama öncesinde söz alan CHP Manisa İl Başkanı Ali Kuyumcu, Balaban ile birlikte parti içinde yıllardır mücadele verdiğini ifade ederek, kendisinin Balaban’ın yanında olduğunu belirtti. 
CHP İl başkanı Kuyumcu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Semih Balaban’ın birlikte çalıştığı takım arkadaşlarından biriyim. Doğal olarak belki bu sözlerimi yadırgayacaklar ama ben Semin Balaban’ın yanında olan bir il başkanıyım. Mutlaka bir başka arkadaşımızda çıkabilir. Aynı sevgiyle ile o adayımızı da burada konuk edeceğiz.”


“DEĞİŞİMDEN YANAYIZ”
CHP Manisa İl Başkan adayı Semih Balaban yaptığı konuşmada ilk olarak her zaman parti içi demokrasiden yana olduğunu ve üyenin söz sahibi olacağı değişimi istediklerini dile getirdi. 
CHP’li Balaban yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bizler öncelikle parti içi mücadelede tek bir muradımız var. Tek bir hedefimiz var. Kişilere endeksli bir olay değil. Parti içi demokrasi olmadan partide barış olmaz. Barış olmazsa da başarı olmaz. Biz bu başarıyı hep birlikte gerçekleştirmek için parti içi demokrasi olmazsa olmazımız diyoruz. Değişimden yanayız. Ama kişilerin sadece değişmesi yetmiyor. Tepeden tırnağa değişimden yanayız. Tepeden tırnağa dönüşümden yanayız. Sadece Ali gitsin Veli gelsin meselesi değildir. Tüzükte bir değişim istiyoruz. Parti içi demokrasinin kurumsallaşmasını istiyoruz. Anlayışta bir değişim istiyoruz. Zihniyette bir değişim istiyoruz. Örgüt yapısında bir değişim istiyoruz. Üye yapısında daha da ileri boyutta bir değişim istiyoruz. İşte bizim değişim anlayışımız kişilere özgü değil sisteme özgü bir değişim anlayışıdır. Bu anlayışı da hep birlikte parti içi mücadele sonucunda iktidara getireceğiz. İktidara gelecek olan parti içi demokrasi, demokratik tüzük, milletvekillerine sınırlama getirilmesi, MYK üyelerini geniş bir şekilde parti meclisi üyeleri tarafından seçilmesidir. Biz bunları savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz.”
“ÖN SEÇİM OLMAZSA OLMAZ KOŞULDUR”
CHP’li Balaban açıklamasının devamında geçmişte olduğu gibi ‘Ön seçim’ çağrısına yineleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Ön seçim olmazsa olmaz koşuldur. Hiçbir parti emekçisinin kaderi bir kişinin iki dudağı arasında olmamalıdır. Bundan sonrada olmayacak. Yerel seçimler var. Yerel seçimlerde de parti içi demokrasinin uygulanmasından yanayız. Hiçbir belediyenin hiçbir kimseye şimdiden rezerve edilmesini kabul etmiyoruz. Etmeyeceğiz. Bu Semih Balaban’da olsa bir başka isimde olsa kabul etmeyeceğiz. Parti içi demokrasi de belediye meclis üyelerinin de fermuar sistemi ile yarısını belediye başkan adayları belirleyecek, yarısını da örgüt üyelerimiz belirlemeli.”


CHP’Lİ BALABAN İDDİALI KONUŞTU: HEDEFİMİZ BAŞTA BÜYÜKŞEHİR OLMAK ÜZERE TÜM BELEDİYELER 
Konuşmasında önümüzdeki yerel seçimler konusunda hedefleri hakkında söz eden CHP’li Balaban, “Her zaman şunu söylüyoruz. Her zaman AKP, MHP faşizmine karşı hep birlikte korkmadan mücadele ettik. Bu mücadelemiz sürecek. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde örgütün başında olacak bir insan olarak yerel seçimlerde partimizi en üst düzeyde birlikte başarıya götüreceğiz. Hep birlikte ekip olarak, tüm partililer olarak hedefimiz belli. Manisa’da elimizdeki 4 belediyeyi koruyarak bunun sayısını artırmak ve başta Büyükşehir’i almaktır. Her ilçede bir tane fazladan belediye meclis üyesi nasıl çıkartırız onun hesabını yapıyoruz. Nasıl belediye meclis üyesi çıkar, örgüt söz ve yetki sahibi olursa çıkar. Nasıl başarılı oluruz. Örgüt söz ve yetki sahibi olursa başarılı oluruz. Tek bir hedefimiz var. CHP olarak herkesi kucaklayarak AKP ve MHP’nin yereldeki iktidarına Büyükşehir’de de, onların sahip oldukları ilçe belediyelerde de son vermek. Yani Manisa’daki bütün belediyeler talip olmaktır.”
“KAN KUSTUK KIZILCIK ŞERBETİ İÇTİK”
Açıklamasının son kısmında tüm partilileri 24 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek il kongresine davet eden CHP’li Balaban sözlerini şöyle sonlandırdı: “Konuşulacak çok şey var. Bu zamana kadar basında ve kamuoyunda kan kusmamıza rağmen kızılcık şerbeti içtik. Partimiz en küçük bir şekilde rencide edecek ve karşı tarafa malzeme verecek hiçbir konuşma yapmadık. Adaylık açıklamamda da bunu yapmıyorum. Ama kongreler her şeyi konuşma yeridir. 24 Eylül tarihinde gerçekleştireceğimiz il kongresinde neyi konuşmamız gerekiyorsa onların hepsini saygı çerçevesinde konuşacağız. Tabanın gücünü hiç kimse engelleyemeyecek. Manisa’da de genel merkezde de tek adam yönetimine son vereceğiz.”
CHP İl Başkanlığına adaylığını açıklayan Semih Balaban, katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Son Güncelleme: 12.09.2023 19:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176