Dr. Mehmet Çerçi

Cumhurbaşkanı, Putin ve Zelenski ile görüşecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüşeceğini kaydetti.

Dr. Mehmet Çerçi
03 Ocak 2023 Salı 22:38
Cumhurbaşkanı, Putin ve Zelenski ile görüşecek
Dr. Mehmet Çerçi

Halk TV'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüşeceğini açıkladı.

NTV yayınında gazetecilerin sorularına cevap veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski ile görüşeceğini duyurdu.

Suriye politikası konusunda da konuşan Kalın, "Harekatlarımız olmasaydı, terör koridoru kurulacaktı. Suriye terör örgütlerinden temizlenmeli. Suriye perspektifimiz aynı, değişmedi. Dışişleri bakanları görüşecek. Ancak yeni görüşme için bir tarih ve yer belirlenmedi" ifadelerini kullandı.

Erdoğan-Esad görüşecek mi?

Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşüp görüşmeyeceğine dair soruya Kalın, belirlenmiş bir takvimin olmadığını söyleyerek şu ifadeleri dile getirdi:

"Öncelikle belki savunma bakanı, istihbarat başkanımızın yaptığı toplantının takibi ve devamı mahiyetinde toplantılar olabilir. Dışişleri bakanımızın toplantısı olacak ama takvimi belli değil. Önümüzdeki aylarda bu alanda yeni toplantılar, görüşmeler olabilir. Görüşmelerin cumhurbaşkanları düzeyine çıkması için henüz daha yapılması gereken çok şey var. Bugünden bir şey söyleyemem, önümüzdeki üç ay içinde mi olur, altı ay içinde mi olur, olur mu olmaz mı... Şu anda bunu söylemek için erken, sürecin seyrine bağlı.

Suriyeli muhalifleri baştan beri destekledik, desteklemeye de devam ediyoruz. Muhalif derken, Suriye halkının bir parçası olduğunu ve Suriye'nin geleceğinde kilit rol oynayacak aktörler olduğunu hatırlatalım. Buradan negatif bir anlam çıkmamalı."

Son Güncelleme: 03.01.2023 22:48
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanPutin Zelenski
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176