Davutoğlu'ndan 'kriz' sözler; "Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk'te katıldığı canlı yayında 6'lı masaya ilişkin konuştu; "Ben oradaysam söz hakkım olacak!" dedi.

12 Ocak 2023 Perşembe 13:05
Davutoğlu'ndan 'kriz' sözler; "Ülke yeniden seçime gitmek zorunda kalır"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "6'lı masadaki liderler, Cumhurbaşkanı ile aynı yetkiye sahip olacak" sözleri gündem olmuştu .Ahmet Davutoğlu Habertürk'te katıldığı canlı yayında 6'lı masanın kararlarıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu ve 6'lı masadaki genel başkanların cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını söyledi. Hürriyet'te yer alan haber göre;

"ÜLKE YENİDEN SEÇİME GİTMEK ZORUNDA KALIR"

Davutoğlu ayrıca seçilen cumhurbaşkanının 'Sizin aldığınız oylar düşüktü, ben bu kararı veriyorum' demesi halinde kriz çıkacağını, Cumhurbaşkanı'nın Meclis desteğini kaybedeceğini ve ülkenin yeniden seçime gitmek zorunda kalacağını ifade etti.

Davutoğlu, "Geçiş sürecinde kim mutabakata aykırı davrandıysa halkın önünde krizin hesabını verir" dedi.

"BEN ORADAYSAM SÖZ HAKKIM OLACAK"

Davutoğlu, "Geçiş sürecinde kim mutabakata aykırı davrandıysa halkın önünde krizin hesabını verir" dedi. Davutoğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayına ilişkin ise "Kendi hırsıyla, kendi siyasi geleceğini düşünmeyecek biri olacak. Bazen o bize hakemlik yapacak, bazen biz birbirimize hakemlik yapacağız. Ben oradaysam söz hakkım olacak. Biz bir cumhurbaşkanı seçeceğiz, dirayetli ama onu yalnız bırakmayacağız" sözlerini kullandı.

İYİ PARTİLİ EREL: SUSKUN KALDIĞIMIZ ÇOK ŞEYLER VAR

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, tv100'de katıldığı programda Davutoğlu'nun sözlerini eleştirdi. Erel'in açıklamaları şu şekilde:

"Bize bugüne kadar Davutoğlu’nun 6’lı masada böyle bir talebinin olduğu yönünde bir bilgi gelmedi. Sayın Davutoğlu bu görüşünü neye dayandırarak hangi kriterlere göre kamuoyuyla paylaştığını şahsen ben de bilmemekteyim.

Davutoğlu gönlünden geçenleri diline dökmüş. İYİ Parti olarak gönlümüzden geçen çok şeyleri dillendiremediğimiz ortak masada bizi çok rahatsız eden söylemler karşısında suskun kaldığımız çok şeyler var. 6’lı masanın ruhuna uygun hareket etmek zorundayız.

Son dakika... Ahmet Davutoğlundan tartışma yaratan sözler: Cumhurbaşkanı aldığımız kararları kabul etmezse kriz çıkar

Son Güncelleme: 12.01.2023 13:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.