Davutoğlu'ndan o iddiaya sert tepki: Asla doğru değil

Davutoğlu'dan, '7  Haziran- 1  Kasım olaylarını hükümet organize etti' iddiasına sert bir dille yalanladı.

18 Kasım 2022 Cuma 09:03
Davutoğlu'ndan o iddiaya sert tepki: Asla doğru değil

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran - 1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarının 'iktidar tarafından organize edildi' söylentilerine, "Türkiye'deki terör olaylarını seçime avantajlı girebilmek için iktidar kendisi organize etmiş' sözü, dönemin Başbakanı olarak; asla doğruluk unsuru taşımayan bir husustur" cevabını verdi.
Davutoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlama nedeniyle kendisine yönelttiği "Başbakanlık yaptın, 2015 yılında neler olduğunu çık anlat. Sen sustuğun için insanlar ölüyor" ifadelerine ise "Ciddiye almıyorum, psikolojik dengesini doğru görmüyorum, tedavi görmesi gereken birisi olarak değerlendiriyorum" diye cevap verdi.
Davutoğlu, Halk TV'de Özlem Akarsu Çelik'in Liderler Özel programında sorularını cevapladı. Davutoğlu 7 Haziran - 1 Kasım arasında yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "İki dönemin karşılaştırılması çok doğru değil. Sanki 7 Haziran 1 Kasım arasındaki terör olaylarını sanki devlet kendisi iktidar hükümet ne derseniz deyin organize etmiş ki seçime avantajlı girebilmek için. Bir kere bu kesinlikle o dönemin başbakanı olarak asla doğruluk taşımayan husustur. Dünyanın her yerinde terör olayları vardı. IŞİD terör örgütünün ve bağlantılı başka yapıların bütün dünyada yaygın terör eylemlerinin olduğu dönemdi. Türkiye'de de o dönemde Suruç ve Gar saldırısı IŞİD tarafından, Ceylanpınar'da, Adıyaman'da ve daha sonra birçok şehrimizdeki terör saldırıları da PKK tarafından yapıldı. Defalarca bunu yayınladık. O açıklama Gar saldırısından 10 gün sonradır. Gar saldırısından iki gün sonra olayla ilgili gayet şeffaf bilgiler verdim. Böyle bir dönemde siyasi bir çıkar beklemek insanlık dışıdır dedim. Hala bazı çevreler kasıtlı şekilde bu propagandayı yaptılar. Sayın Kılıçdaroğlu'nu Sayın Bahçeli'yi o günkü gelenlere detaylı bilgiler verdim. Saldırıdan 2 gün sonra. Eğer 1 Kasım seçimlerinde organize bir şekilde hükümet tarafından yapılmış olsaydı seçimlerden sonra bu saldırıların durması gerekirdi değil mi? 12 Ocak seçimi kazanmışız Sultanahmet'te vatandaşlarımızı kaybettik, Güvenpark'ta 38 vatandaşımızı kaybettik."

Son Güncelleme: 18.11.2022 09:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner176