Kılıçdaroğlu, "Cehennemin kapılarını aralamış olurlar"

Kılıçdaroğlu, seçim hakkında yöneltilen soruları yanıtladı. İmamoğlu'nun görevden alınması iddiasına yönelik ise "Cehennemin kapılarını aralamış olurlar" dedi.

23 Ocak 2023 Pazartesi 12:34
Kılıçdaroğlu, "Cehennemin kapılarını aralamış olurlar"
Dr. Mehmet Çerçi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aday olup olmayacağına kilitlenmediklerini vurgulayarak, “Erdoğan, aday olur veya olmaz ama biz sandık güvenliğini sağlayarak seçimi almak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istiyoruz. Altı liderin hedefi o” dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görevden alınacağı iddialarıyla ilgili olarak ise, "İnşallah böyle bir süreç yaşanmaz. Yaşanırsa cehennemin kapılarını aralamış olurlar" diye konuştu.

T24'te yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in, ilin ilk belediye Başkanı Leyla Atakan adına açtığı kütüphanenin açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra partili olmayan 30 kadar öğrenciyle bir araya geldi.

Erdoğan’ın adaylığına neden sessiz?

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün aktardığına göre, Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın adaylığıyla ilgili niçin sessiz kaldığı yönündeki bir soruya şu yanıtı verdi:

“Diyelim ki ses çıkardık nereye gidecek? Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK). O üyeleri atayan kim Erdoğan. Verdiği karara kim itiraz edecek? İtiraz edeceğin hiçbir yer yok. Anayasa Mahkemesi bile bakmıyor bu karara. Hatırlarsanız İstanbul seçimlerinde aynı zarfın içerisine dört oy pusulası koyuyorsunuz. Efendim üçü doğru biri yanlış. Talimat geldi de onun için yaptılar. Dolayısıyla bizim Erdoğan'ın aday olup olmamasına kilitlenmek gibi bir düşüncemiz yok.”

İmamoğlu’nu görevden alma girişimi: Cehennemin kapılarını aralamış olurlar

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'na yönelik davalar ve görevden alınması halinde CHP'nin ne yapacağıyla ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:

“İnşallah böyle bir süreç yaşanmaz. Yaşanırsa cehennemin kapılarını aralamış olurlar. Ne yapacağımızı şimdi açıklayamam ama bu ifadenin ne anlama geldiğini herhalde üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz. Halkın oyuyla gelenin, talimat alan mahkemelerin kararlarıyla görevine son verilemez.”

Son Güncelleme: 23.01.2023 12:42
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanKılıçdaroğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.