'Zamanı gelince aday değiliz derler'

Gazetecilerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklama yaptı.

19 Aralık 2022 Pazartesi 15:14
'Zamanı gelince aday değiliz derler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

Kılıçdaroğlu, “3 ismin adı Cumhurbaşkanlığı için geçiyor. Sizin, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın. Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna
“Bu isimlerin CHP’li olması bizi mutlu eder. Zengin bir havuzumuz var demektir” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, “Her iki belediye başkanı biz aday değiliz derlerse daha iyi olmaz mı?”  sorusuna ise “Yeri ve zamanı gelirse biz aday değiliz derler” diye yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, YSK ve yargı bağımsızlığı ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Ben YSK’ya çete dedim. Bana dava bile açmadılar. Çünkü bir zarftan çıkan 4 pusuladan birini iptal etmek yasa dışı bir olaydır. Yasa dışı bir iş için bir araya gelenlere çete denir. Yargıya da güvenmiyorum: Vicdanları ile iş yapan yargıçların başımız üzerinde yeri var. Onları biliyoruz. Ama diğer isimler bunların ismini kötülüyor.”


“BİR PARTİ BAŞKA PARTİNİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAMALI”

Kılıçdaroğlu, Akşener’in Yavaş ve İmamoğlu adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kuralları vardır.”


KILIÇDAROĞLU İMAMOĞLU SARILMASI

Verilen ceza sonrası gündemde olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun sarılmasını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Yıllardır İmamoğlu Akşener’i tanır. Meral abla diyor. Bu sarılma da çok normal” diye konuştu.


ADAYLIK TARTIŞMASINA NET YANIT

Kılıçdaroğlu, adaylık ile ilgili de net mesajlar verdi. YSK’ya güvenmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın adaylığının onaylanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Doğal olanın adayın 6’lı masadan çıkmasıdır. Çünkü çok uzun zamandır birlikte çalışıyoruz. Birbirimizi de çok iyi tanıyoruz. Söylem birliği ve kararlılık içinde olacağız. 6’lı masanın üyesi olarak iradesine saygı duyan birisiyim. İradeye saygı göstereceğiz. 6’lı masa aday gösterirse ben elbette olurum.” (TELE1)

Son Güncelleme: 19.12.2022 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.