Dr. Mehmet Çerçi

Balkan U20 Atletizm Şampiyonası, Denizli'de başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Denizli'de 52'incisi düzenlenen Balkan U20 Atletizm Şampiyonası, 15 ülkeden 265 sporcunun katılımıyla bugün açılış seremonisinin ardından yapılan yarışlarla başladı. 

Dr. Mehmet Çerçi
16 Temmuz 2022 Cumartesi 19:32
Balkan U20 Atletizm Şampiyonası, Denizli'de başladı
Dr. Mehmet Çerçi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Spor Oyunları Kompleksi ve Atletizm Sahası'nda düzenlenen yarışlar öncesinde seremoni töreni yapıldı. Törende konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkan Vekili Yasin Taş, balkan ülkelerinden gelen sporcuları Denizli'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Yeni bir Balkan şampiyonası için Denizli'deyiz. Bize bu desteklerini veren başta başkanımız Osman Zolan'a çok teşekkür ediyoruz. Onun destekleriyle burada güzel bir organizasyonu yapacağız. Umarım burada en güzel derecelerini yaparak ayrılırlar. Dünya, Avrupa baraj derecelerine geçmiş olarak Denizli'de güzel bir hatıra bırakmış olurlar" dedi. 
Balkan Atletizm Genel Sekreteri Galia Puhaleva ise yarışmalara katılan bütün sporculara başarılar diledi.
Seremoninin ardından yarışlara geçildi. Yarışların ilk gününde tüm branşlarda sporcular dereceye girebilmek için kıyasıya ter döktü. Yarın sona erecek müsabakalar sonunda Türkiye'yi temsil edecek milli takım da belirlenecek. Şampiyonaya Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Kosova, Karadağ, Sırbistan, Romanya, Slovenya, Ukrayna ve Türkiye olmak üzere toplam 15 ülkeden 265 sporcunun katıldı. Organizasyonda Ay-Yıldızlı 82 milli atlet de mücadele ederken; şampiyona sonunda 42 dalda madalya dağıtılacak. (DHA)

Son Güncelleme: 17.07.2022 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.