Maçın yıldızı Arda Güler'den tarihe geçen gol

Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Arda Güler, Polonya'da oynanan Avrupa Ligi maçında Dinamo Kiev ağlarını sarstı ve sarı-lacivertlileri öne geçirdi

04 Kasım 2022 Cuma 01:30
Maçın yıldızı Arda Güler'den tarihe geçen gol

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 6. ve son maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına Polonya'da konuk olan Fenerbahçe'de Arda Güler fırtınası esmeye devam ediyor.

Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Dinamo Kiev deplasmanında ilk 11'de görevlendirildi.

Jorge Jesus, bu sezon ligde ilk 11'de hiç oynatmadığı 17 yaşındaki oyuncuyu, Avrupa'da 3. kez balangıç kadrosunda değerlendirdi.

Mücadelenin 23. dakikasında Arda bir ilki başarmış oldu.

Miguel Crespo'nun pasında Enner Valencia savunma arkasına sarkarken Buschchan'ın müdahalesi sonrasında yerde kaldı; top ceza sahası dışına sekti.

Arda Güler topun gelişine yaptığı vuruşla skoru 1-0'a getirdi ve Fenerbahçe'yi öne geçirdi.

Genç futbolcu Avrupa'daki ilk golünü kaydetmiş oldu.

Bu sezon 12 maçta görev tapan 17 yaşındaki futbolcu toplam gol sayısını ise 3'e yükseltti.

Arda Güler, Jude Bellingham'ı (19 yaş 98 gün) geride bırakarak bu sezon Avrupa kupalarının grup aşamasında bir maçta hem gol atan hem de asist yapan en genç oyuncu oldu (17 yaş 251 gün)

Son Güncelleme: 04.11.2022 05:19
Anahtar Kelimeler:
Arda GülerFenerbahçe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.