DÜNYA

Sumatra’yı Vuran Sel ve Heyelan Felaketi: Ölü Sayısı 248’e Yükseldi

Endonezya’nın Sumatra Adası, günlerdir etkisini sürdüren şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarıyla ağır bir felaket yaşıyor.

Endonezya Afetle Mücadele Ajansı’nın son açıklamasına göre, afetlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 248’e ulaştı. Arama kurtarma ekipleri, bölgede çalışmaların güçlükle ilerlediğini ve enkaz altından çıkarılan her yeni cansız bedenle bilançonun daha da ağırlaşabileceğini belirtiyor.

500’DEN FAZLA YARALI, ULAŞIMDA KRİZ

Ülke genelinde 500'den fazla kişinin yaralı olduğu ve hastanelerde tedavilerinin sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Özellikle bazı köy ve yerleşim alanlarına ulaşım, çöken yollar ve sel suları nedeniyle hala sağlanamıyor. Yetkililer, kritik noktalara hava yolu ve alternatif güzergâhlarla erişim sağlamaya çalışıyor.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARI SÜRECEK

Endonezya Meteoroloji, İklim Bilim ve Jeofizik Ajansı, bölgede yağışların birkaç gün daha etkisini göstereceği konusunda uyarıda bulundu. Yeni heyelan riskinin devam ettiği ifade edilirken, halkın güvenli bölgelere tahliye edilmesi için çalışmalar hızlandırıldı.

BİNLERCE EV SULAR ALTINDA, ALTYAPI AĞIR HASARLI

Sel ve heyelanlar nedeniyle binlerce evin kullanılamaz hale geldiği, birçok ailenin güvenli alanlara sığınmak zorunda kaldığı bildirildi. Demir yolları, köprüler, pirinç tarlaları, hayvan çiftlikleri ve çeşitli kamusal alanların da ciddi hasar gördüğü kaydedildi.

Bölgede afet sonrası toparlanma çalışmalarının uzun süreceği tahmin edilirken, yetkililer ulusal ve uluslararası yardım çağrılarını değerlendirmeyi sürdürüyor.